Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


A beépített könyvtárosok gerilla-marketingje -- mit is keresne a könyvtáros a könyvtárban?!

Változnak a hallgatók és az információhasználók, az egyetemi könyvtárnak pedig proaktív módon igazodnia kell ehhez. A cikk azt mutatja be, hogy az észak-miami Johnson & Wales University könyvtárosai a gerillamarketing eszközeit is bevetve hogyan alakították át a hagyományos tájékoztatást, használóképzést az egész egyetemi közösséget behálózó kihelyezett könyvtárosi szolgáltatássá. A 2008-2009-es egyetemi évben kezdték kialakítani a viszonylag kicsi -- kb. 2000 hallgatót oktató -- egyetem igényeinek megfelelő, többszintű, kihelyezett könyvtárosi programot. Azon kívül, hogy be akarták illeszteni szolgáltatásaikat a tantervbe, részt kívántak venni a campus napi életében, minél több tanszékkel szándékoztak kapcsolatot kiépíteni és a kar munkájában társalkotóként kívántak jelen lenni. Nem volt könnyű megnyerniük az interneten felnőtt, azt egyedüli és megbízható forrásként elismerő hallgatók bizalmát. A campuson való beépülésre több lehetőség is kínálkozott. Az ún. 'szatelit könyvtáros' például meghatározott időben meghatározott helyen hetente megjelent egy laptoppal, segítséget ajánlva az információkereséshez, kutatáshoz. A könyvtári források népszerűsítése közben számos informális kapcsolatot épített ki az oktatókkal, a hallgatókkal, az egyetemi személyzettel. Egy másik könyvtáros... (ref.: Fazokas E.)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról