Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Ha azt szeretnéd, hogy a pasik megértsék a nőket... - tegyél többet a fiúk könyvtári tagságáért!

Néhány évvel ezelőtti cikkeink - Elférfiasodott kötelezők - nem csoda, ha a pasik nem értik a nőket link és Veszélyeztetett fiúk - megértjük-e a neveletlen kölyköket? link - arra utalnak, hogy esélyes az összefüggés az olvasás és az érzelmi intelligencia között. Ha a feltételezés igaz, akkor érdemes külön figyelmet fordítani az olvasásban, könyvtárhasználatban hátrányosabb helyzetű fiúkra. No, persze nem romantikus nyálakkal, hanem
1. első lépésben olyan olvasmányokkal, amelyek bevonzzák őket. Ha már bent vannak, és sikerült az olvasás iránti motivációt megnövelni,
2. akkor jöhetnek az érzelmeket is fejlesztő olvasmányok (milyen jó lenne olyan bibliográfia, hogy mondjuk: kamaszfiúk EQ-jának fejlesztése...). Ha egyből a 2. pontra ugrasz, kudarc lehet a vége!
Ha a (könyvtáros)nők a hölgyeket jobban megértő férfiembert kívánnak, esélyes, hogy érdemes ezen a nem túl gyors, de megalapozott ösvényen haladniuk. Segítségül hívhatják ebben a fiúk szüleit, barátait, barátnőit is. (MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról