Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Könyvtári Intézet: a könyvtárosok életkori megoszlásával, fizetésével és végzettségének elemzésével is foglalkozik

A KI 1998 óta foglalkozik a könyvtárosok életkori megoszlásának, fizetésének és végzettségének elemzésével. 1998-ban, 2004-ben és 2012-ben átfogó kutatásokat végeztek a témával kapcsolatban. A törvény regionális, nemzeti feladatokat is meghatároz a KI számára, 14 megyei könyvtár és további 85 könyvtár szakmai tanácsadását, koordinálását látja el.
A KI a Könyvtári nyilvános információszolgáltatások program koordinációs központja, mely 2000 óta támogatja a könyvtárak pályázati forrásokban való részesedését, 14 éves közreműködésének köszönhetően több mint 1 milliárd Kč került a könyvtárakba.
A Cseh könyvtárosok szótára a KI új tevékenysége: 2013-ban új adatbázist alakított ki a könyvtáros személyiségek bemutatására a múltból és a jelenben egyaránt. Könyvtári címtárat 1973 óta készít, 2003-tól csak elektronikusan Aleph rendszerben, amely 3000 cseh könyvtár adatait tartalmazza, akik részt vesznek a közös katalógus (CEZL/CASLIN) építésében és a könyvtárközi kölcsönzésben. 2015-ben az összes könyvtár adatát elérhetővé teszik a központi könyvtári portál részeként.
A felnőttek és gyerekek olvasási szokásainak vizsgálata, olvasáskutatási projektek megvalósítása is a KI feladata. A Cseh Tudományos Akadémia Cseh Irodalmi Intézetével együttműködve végez reprezentatív kutatásokat, 2007-ben a 15 év feletti felnőtt lakosságot, 2013-14-ben a 6-4 év közötti fiatalokat vizsgálták. (A Cseh Köztársaság Nemzeti Könyvtárának Könyvtári Intézete és funkciói a könyvtári rendszerben; ref.: Prókai M.)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról