Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Megújul az IFLA: a tagok 95%-a a befogadóbb, hatékonyabb, átláthatóbb irányításra szavazott

A február 12-i rendkívüli ülésszakon az IFLA tagjainak 95%-a határozottan kiállt a szervezet irányításának megújítása mellett. Ennek értelmében változtatni kell a szervezeten és az eljárásokon. Agilisabb szervezet kell [agilis, ld.: link - szerk.], és növelni kell a tagok bevonását. Ennek értelmében az IFLA alapszabályát is módosítani kell.
A reformok lényegi elemei pl.
- a kisebb és stratégiai irányító testület, ahol nagyobb a közvetlen megválasztott tagok aránya
- új struktúrák az IFLA-régiók hangjának megerősítésére
- nagyobb hangsúly a legfontosabb szakmai kérdések feltárásán (további részletek: link )
A következő lépés az önkéntesek megválasztása és kinevezése, akik életet lehelnek az IFLA új struktúráiba, nem utolsósorban egy új megválasztott elnök, pénztáros és irányító testület. Március 1-jén jelenik meg a jelölési felhívás, és további információ a lehetőségekről. A jelenlegi bizottságok működése ki fog futni, míg az erre jogosultak pedig újraindulnak.
Christine MacKenzie, az IFLA elnöke: "Jó látni a változások erős támogatottságát egy olyan folyamat nyomán, amikor olyan sokat profitáltunk tagjaink felismeréséből és ötleteiből. Biztos vagyok abban, hogy most olyanná válik az IFLA szervezete, mely lehetővé teszik céljainak teljesítését, és elnökségem témájának megfelelően hatékonyan és eredményesen működhetünk együtt."
Gerald Leitner, az IFLA főtitkára: "Fontos előrelépés az IFLA átfogóbb, hatékonyabb és átláthatóbb szervezetté válásában. Tagjaink szinte azonnal érezni fogják ezt a március 1-jei jelölési felhívással. Köszönetet mindazoknak, akik segítettek, hogy eljussunk e szakaszba." (ref.: MG)

Régebbi hírforrás(ok): Elképzelhető-e a könyvtár megújuló, agilis szervezetként? link Agilitás - minőségirányítás, 21. századi újragondolás szerint link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról