Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Ózd meg és uralkodj -- szakmai egyeztetés nélkül hatékonyabb a tervezés?

A Népszabadság a múlt héten adta hírül, hogy a Magyar Nemzeti Digitális Archívum és az ózdi önkormányzat vezetői aláírtak egy konzorciumi szerződést, melynek értelmében a régi kohászati üzem területén jöhet létre az új magyar digitális központ. A beruházás várhatóan kilencmilliárd forintba kerül.
A megállapodás előzménye, hogy 2010 végén a Nemzeti Erőforrás Minisztérium kulturális államtitkárságának kezdeményezésére létrejött egy úgynevezett 'klaszter', amelyhez számos közgyűjtemény és más intézmény csatlakozott. Mára ennek a magyar kultúra digitalizációját célzó klaszternek tagja lett az Országos Széchényi Könyvtár, a Szépművészeti Múzeum, a Petőfi Irodalmi Múzeum, az ELTE, a Magyar Országos Levéltár, a Magyar Nemzeti Galéria, a Magyar Nemzeti Múzeum, az RC Invest, az Éghajlat Könyvkiadó, a Magyar Mozgókép Megismertetésért Alapítvány, a Magyar Ferences Könyvtár és Levéltár, az Egyszervolt -- a Magyar Gyermekkultúráért Közhasznú Alapítvány, a Néprajzi Múzeum, a Magyar Természettudományi Múzeum, Budapest Főváros Levéltára, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár, a Budapesti Történeti Múzeum, a Postai és Távközlési Múzeum Alapítvány, a domonkos nővérek rendje.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:





adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.



Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról