Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


KIT hírlevél: 2004/23., 6. 9.

Bővített nemzeti könyvtár; NAVA, 90%, MOKKA
Elindult a Nemzeti Digitális Adattár
Az információpolitika vezető eszméje a digitális könyvtár
Adatbányászat a könyvtári marketingben és az ügyfélszolgálat menedzsmentben
ASLIB-díj a legjobb publikációért
Nagyobb könyvtári piaclefedés a ’nehezebb esetekben’ is
Radikális változások az idegennyelv-oktatás területén (szélesebb piac könyvtáraknak)
Kutatók folyóirat-olvasási szokásainak változása
Egy online referensz szolgálat értékelő esettanulmánya
Távmunka – lehetőségek, korlátok
A vállalati (szervezeti) kultúra miatt váltanak a legtöbben
Néhány hír a könyvhétről
Új megyei könyvtár épül Debrecenben
A Sanoma az internetes fejlesztésére koncentrál (tartalomfejlesztői konkurens vagy partner)
Könyvtárak: a nevelés és a fejlődés eszközei (IFLA-kongresszus)
Visa bankkártyák kedvenc háziállattal
Kulturális pénzek a strukturális alapokból
Konferencia a digitális könyvtárakról
Az e-book alkonya?
Gépi információkeresés cégeknél
A Swets sikere Kínában
Új PDF-kezelő szoftverrel jelentkezik az Adobe
Bizonytalan a lemezboltok jövője
Az internet és az egyházak - eMagyarország-program
DigiCULT különszám: könyvritkaságok digitalizációja
Ingyenes tájékoztató a kétszintű érettségiről
Közéleti hírekkel is gyarapszik a megújult FigyelőNet
Digitális Kultúra hírlevél
Miniszteri honlap az információ-szabadságról
Papirusz.hu: "Toldi Miklóstól a Soproni Ászokig"


A portálon kívülre mutató linkek a szerkesztés pillanatában élnek.
Ha már nem jelenik meg a korábban élő forrás,
másold a linket a archive.org keresőjébe.

Bővített nemzeti könyvtár; NAVA, 90%, MOKKAFEL

A kulturális közvagyon digitális bázisa nélkül sérül a közjó, de sérülnek az állampolgárok alkotmányos jogai is -- mondja György Péter. A Nemzeti Audiovizuális Archívum létrehozását szorgalmazó esztéta szerint az informatikai tárca politikai okokból nem támogatja a nemzeti kultúra ingyenes számítógépes hozzáférhetőségét. (...) A kultúrából az öröklődik, amit használunk. A NAVA-nak egyszerre van muzeumizáló és dinamizáló funkciója. Amióta létezik a legnagyobb netes könyváruház, az amazon.com, azóta sokan ezt böngészik, ha egy könyvre vagy szerzőjének adataira kíváncsiak. A könyvtári állomány kilencven százalékát nem is keresik. Vagyis: az amazon.com előtti emlékezet szinte eltűnik. A magyar könyvkatalógus -- a MOKKA -- nagyszerű dolog, még jobb lenne, ha további információkkal egészülhetne ki. Ha Radnótit keresem, remek dolog lenne, ha nemcsak azt tudnám meg, mikor élt, milyen kötetei jelentek meg, hanem azt is, milyen képzőművészeti alkotások születtek róla, milyen filmekben ábrázolták, mely színészek mondták el verseit, s ezek hol hozzáférhetők. Ha ez nem áll össze egységes adatsorrá, minden egyes lelőhelyre el kell mennem. Ez időt és pénzt emészt fel.

Régebbi hírforrás(ok): link

Elindult a Nemzeti Digitális AdattárFEL

A magyar kulturális kincseket foglalja egységes rendszerbe és teszi közzé a Nemzeti Digitális Adattár (NDA), amely két éves előkészítő munka után kezdi meg működését. A tervek szerint ősszel egyesül az NDA, a Nemzeti Audiovizuális Archívum és a Neumann-ház. - F: jún. 4.

Régebbi hírforrás(ok): link ; link

Az információpolitika vezető eszméje a digitális könyvtárFEL

(Gondolatok a rövidesen megjelenő TMT cikkéből:) Az állami intézményekben a használók egyharmada, a magánszférában pedig csak egynegyede volt elégedett az információellátottság jelenlegi mértékével -- olvasható többek között a német Oktatási és Kutatási Szövetségi Minisztérium (BMBF) 2002-ben készített stratégiai tanulmányából, melynek címe: Az információt hálózatosítani -- a kutatást aktivizálni. -- Az 1994 óta működő SUBITO elektronikus dokumentumellátó szolgálat által a könyvtári állományok kihasználhatóbbá váltak. A rendszer törekszik más dokumentumszolgáltatók bevonására és a németül beszélő országokon túlmenő nemzetközi kooperációra. -- A tudományos információ infrastruktúrájának fejlesztésében fontos, hogy váljék lehetővé az egyes cikkek megvásárlása illetve a pay-per-view elv. -- Gond azonban, hogy az információs kompetenciát továbbra is csak autodidakta módon lehet elsajátítani. -- A globális digitális könyvtár (DIGITALE BIBLIOTHEK) koncepcióban a tudományos társaságok arra hívják fel a figyelmet, hogy az elektronikus folyóiratokkal messze nincs kihasználva az internet innovációs potenciálja. A meglévő publikációs formák mellett az is fontos, hogy a szerzők eredményeiket maguk teszik közzé az interneten. Ez azonban újfajta minőségi normákat kíván, és a dokumentumok módszeres feltárását információs szervezetek és könyvtárak által. --
A BMBF tanulmányából továbbá kiderül:
- A tudományos információ mint áru növekvő árai szembetűnővé teszik a kereskedelmi monopóliumok következtében beálló konfliktust a közérdekkel.
- A digitális könyvtár fogalma a tudósok nézőpontjából nem analóg a klasszikus könyvtáréval, hanem átfogó, akadálytalan hozzáférést jelent minden, a világ heterogén rendszerein rendelkezésre álló, szakmailag releváns tartalomhoz.
- A használók körében nagy igény van a célcsoport-orientált hozzáférésre.
- Az államilag finanszírozott információs szervezeteknek versengés helyett kooperációra kell törekedniük. A helyi állományok jelentősége egyre csökken, míg egyre fontosabbá válik az internet kínálata, s annak helyi feldolgozása. Az országos intézményeknek és szervezeteknek hasznos szolgáltatásokkal kell segíteniük a helyi szintet.

Régebbi hírforrás(ok): A német információpolitika fejlesztésének vezető eszméje a digitális könyvtár. In: TMT, 2004/6. (Schöning--Walter: Die DIGITALE BIBLIOTHEK als Leitidee: Entwicklungslinien in der Fachinformationspolitik in Deutschland) ref.: Papp I.

Adatbányászat a könyvtári marketingben és az ügyfélszolgálat menedzsmentbenFEL

A könyvtárak marketingtevékenységét, az olvasókkal való kapcsolattartást segítheti az adatbányászat és az ügyfélszolgálati menedzsment (CRM) Az előbbi korábban nem ismert, érvényes, és döntés-előkészítést segítő információt állít elő nagy adatbázisokban (vö.: integrált könyvtári szoftver) található adatminták segítségével. Két lehetőség adott a könyvtári marketingstratégiához: a használók felmérése és szolgáltatásfejlesztés. Mindkettő hátterében a kölcsönzési és az olvasói adatok állnak. Az adatbányászati eszközök -- osztályozás, klaszterezés, asszociációs szabály elemzése, minták elemzése -- felhasználható a használók elemzésére, valamint a szerzeményezés támogatására. Sőt, végső soron segítséget nyújt a nemhasználók könyvtárba csábítására. (ref.: MG)

Régebbi hírforrás(ok): Yen, C-H. In: Bulletin of Library and Information Science; (42) Aug 2002, p.58-68

ASLIB-díj a legjobb publikációértFEL

Az Emerald kiadó folyóiratainak legjobb cikke 2003-ban az Aslib (angol szakkönyvtári egyesület) szerint: a Journal of Documentation 59. kötetének 1. számában jelent meg a tezauruszok, taxonómiák és ontológiák témakörben. A téma hazai közfigyelembe kerülése folytán érdemes mielőbb behatóan ismertetni. A szerző régi ismert szakember: Alan Gilschrist. A tanulmány olvasható a hálón a link címen. (ref.: SP) - F: jún. 5

Régebbi hírforrás(ok): link

Nagyobb könyvtári piaclefedés a ’nehezebb esetekben’ isFEL

Az angol kulturális minisztérium Múzeumi, Könyvtári és Levéltári Tanácsa (Museums, Libraries and Archives Council) örömmel tudatja, hogy az angol közkönyvtárak működését elemző pénzügyi intézet (Chartered Institute Finance and Accountancy) felmérése kedvező fejleményekről tudósít. A 42-ik éves jelentés -- mely a közkönyvtárak fenntartóinak 99%-tól érkezett jelentésekre alapozza megállapításait -- szerint az új IKT-eszközök és a hosszabb nyitva tartás ötmillióval (azaz heti 93 ezerrel) több látogatót vonzott. A közkönyvtárak még soha sem vettek ilyen sok új könyvet és hangzó dokumentumot. Mark Wood, a Tanács elnöke szerint jó irányban változik -- változatosabbá válik -- a közkönyvtárak szolgáltatásainak igénybevétele. Még az olyan célcsoportok körében is sikereket ér el a korszerű könyvtár (pl. a 14-30 éves fiúk és fiatal férfiak), akik különben ’nehéz eset’-nek számítottak eddig. A közkönyvtárak ráfordításai elérték az 1 milliárd fontos lélektani határt. (ref.: SP)

Régebbi hírforrás(ok): link ; link

Radikális változások az idegennyelv-oktatás területén (szélesebb piac könyvtáraknak)FEL

Jövő évtől már nem csak egy, hanem több nyelvi előkészítő évfolyamot is indíthatnak a középiskolák - közölte Magyar Bálint oktatási miniszter a tárca pedagógusnapi rendezvényén. Az idén szeptemberben induló programban 1200 iskolából 500 vesz részt. - F: jún. 7.

Régebbi hírforrás(ok): link

Kutatók folyóirat-olvasási szokásainak változásaFEL

A rövidesen megjelenő TMT cikke a tudományos kutatók folyóirat-olvasási közelmúltbeli szokásainak alakulását három szakaszra osztja: korai (1990-93), kibontakozási (1990-es évek végétől máig), fejlett (2001-2). Megállapítja:
-- Az elektronikus forrásokból származó olvasmányok aránya jelentősen nőtt: 0,3% volt a korai szakaszban, 38,8% a középső szakaszban, és 79,5% a fejlett szakaszban. A válaszokból azonban kiderül, hogy a folyóiratok friss számainak böngészésére a tudósok ma is a nyomtatott formátumot részesítik előnyben.
-- A fejlett technológiák eredményeképpen a tudósok kevésbé gyakran lapozzák át az egyéni folyóiratokat, viszont több időt töltenek online adatbázisokban való kereséssel. Az online keresések aránya 8,5% – 14,4% – 39% a három időszakon keresztül.
-- A hivatkozások által azonosított cikkek aránya nőtt (az összes találat 5,6%, 12,8%, illetve 16% a három szakaszon keresztül), ami a fejlett keresőrendszerek hivatkozáscsatolási funkcióinak sikerét mutatja.
-- A tudósok a keresés eredményeképpen fellelt régebbi cikkeket értékesebbnek tartják a frissen publikáltaknál, amelyeket tájékozódás és ismereteik szinten tartása céljából leginkább böngészés útján találnak meg.
-- A könyvtárban fellelt cikkek egy kutatóra jutó mennyisége jelentős növekedést mutat: 41 – 78 – 112 cikk. (...) a bővített funkciók, a szakirodalom retrospektív konverziója és a különböző információrendszerek integrálása tovább növeli a szakfolyóiratok használatának fontosságát.

Régebbi hírforrás(ok): Tenopir -- King -- Boyce: Patterns of journal use by scientists through three evolutionary phases. link Ref.: TMT, 2004/6., Balogh A.

Egy online referensz szolgálat értékelő esettanulmányaFEL

A Northeaster Ohio Library Association (NOLA) Regional Library System online referensz szolgáltatását (AskUsQuestions.com) az indulás első néhány hónapjában vizsgálták. Azt találták, hogy nőtt a részt vevő könyvtárak, a használók és a kérdések száma. A szolgáltatást heti öt napon lehetett használni, naponta 7,6 volt a használók átlagos száma. Legtöbbjük úgy érezte, hogy megkapta a megfelelő választ, és a könyvtáros segítőkész volt. A kérdések legtöbbje házi feladatokkal volt kapcsolatos, voltak még gyorstájékoztatási típusú, szórakozással, személyes érdeklődéssel kapcsolatosak, és szép számban közérdekű problémákra vonatkozóak. Voltak időnkén irreális elvárások is (ezt még súlyosbíthatja a hálózat lassúsága), a könyvtárosok viszont vegyes benyomásokat szereztek a használók kommunikációs képességeiről. A könyvtárosok magabiztosan használták az internetet, gondot csak az jelentett számukra, ha párhuzamosan több kérdést kellett egyszerre jó minőségben megválaszolniuk. A legtöbb könyvtáros szívesen használná a “voice over IP” technológiát, ahol hallaná a használó hangját. Úgy érezték, hogy a hagyományos nyomtatott referensz forrásokra a virtuális referensz során is támaszkodniuk kell.
További vizsgálat szükséges a következő kérdések megválaszolásához: visszatérő olvasók vannak-e, hány levél érkezik a virtuális referensz mellett, hány kérdésre nem születik válasz, hány kérdésre születik utólagos válasz, hány válasz forrása a web és hányé nyomtatott forrás. A válaszok a források elosztásánál folyó vitákban is jó szolgálatot tehetnének.

Régebbi hírforrás(ok): Kloss -- Zhang: An evaluative case study of a real-time online reference service. Ref.: Könyvtári Figyelő, 2004/1., Hegyközi I.)

Távmunka – lehetőségek, korlátokFEL

Magyarországon ma ötvenezer távmunkás, ha van. A lehetőség a munkaadókat egyelőre kevésbé hozza lázba, mint a munkavállalókat. Pedig a távmunkával a költséget csökkenteni, a hatékonyságot növelni lehet.

Régebbi hírforrás(ok): link

A vállalati (szervezeti) kultúra miatt váltanak a legtöbbenFEL

Nemcsak a karrier terén való előrejutás a fő célja azoknak, akik állást változtatnak. A legtöbben más munkahelyi környezetbe és vállalati kultúrába szeretnének kerülni. - F: jún. 1.

Régebbi hírforrás(ok): link

Néhány hír a könyvhétrőlFEL

Gyermekkönyvekről is szól a könyvhét. A budapesti Vörösmarty téren pénteken megkezdődött a 3. gyermekkönyvnapok programsorozata. Békés Pál, a Gyermekkönyvek Nemzetközi Tanácsa magyar tagozatának elnöke szerint a fiatalok ma már egyre többet olvasnak.

Az idei közönségdíjas munka a Helikon és az Országos Széchenyi Könyvtár közös kiadványa, az Európa térképei 1520–2001.

Az ismeretterjesztő könyvek mezőnyében Csapó Katalin–Karner Katalin: Reklámélet Pest-Budán és Budapesten 1845–1945 című, a Geomédia Kiadó és a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár együttműködésében megjelent kötet nyerte el a zsűri, valamint a British-American Tobacco Hungary Kft. különdíját. Oklevéllel jutalmazták A régi Magyarország képeslapokon című, az Osiris Kiadónál megjelent könyvet, valamint a Tíz Bambusz Csarnoka című, az Országos Széchényi Könyvtár gondozta kiadványt.

Régebbi hírforrás(ok): link ; link ; link

Új megyei könyvtár épül DebrecenbenFEL

A teljesen leromlott állagú könyvtárépület helyett a Bem téren épít új könyvtárat a megyei önkormányzat. A Méliusz Juhász Péterről elnevezett intézmény új épülete 2,3 milliárd forintba kerül; ebből 2 milliárd az állami támogatás. - F: jún. 6.

Régebbi hírforrás(ok): link

A Sanoma az internetes fejlesztésére koncentrál (tartalomfejlesztői konkurens vagy partner)FEL

Tavaly a 45-50 százalékos piaci átlagot is jelentősen meghaladó mértékben nőtt a Sanoma Budapest Kiadói Rt. internetes üzletágának forgalma - nyilatkozta a cég vezérigazgatója. "A Startlap, a Nők Lapja Café és a FigyelőNet olyan internetes tevékenységünk, amely - és ez ritka Magyarországon - nyereséges" - közölte Szabó György. "Majdnem kilencven százalékkal növekedtünk ezen a területen, amely terveink és az eddigi prognózisok szerint ebben az évben válik nyereségessé" - mondta. (...) Szavai szerint a fizetős szolgáltatásoknak nem nagyon lesz tere Magyarországon; az internet megmarad ingyenes médiumnak, s a bevételben 95 százalékkal a hirdetések részesednek, hozzátéve, a Sanoma dolgozik azon, hogyan lehet - például szponzorált tartalmakkal - "alternatív bevételre szert tenni".

Régebbi hírforrás(ok): link

Könyvtárak: a nevelés és a fejlődés eszközei (IFLA-kongresszus)FEL

Buenos Airesben (Argentína) rendezik az IFLA (International Federation of Library Associations) 70. kongresszusát 2004. augusztus 22. és 27. között, Libraries: Tools for Education and Development címmel. (EUCLID) Bővebb inf.: bibliotecarios@el-libro.com.ar link link tel.: +54 11 43743288, fax: +54 11 43750268


Visa bankkártyák kedvenc háziállattalFEL

A Visa International stratégiai együttműködést kötött a kaliforniai Serverside Graphics Ltd. elnevezésű céggel. A megállapodás eredményeképpen, a Visa kártyát forgalmazó bankok maguk a kártyatulajdonosok által megtervezett fizető kártyákat kínálhatnak a jövőben ügyfeleiknek. - F: jún. 7.
-- Ha belegondolunk, nincsen semmi különösebb akadálya annak, hogy a papír alapú kölcsönzőkártyára egyedi -- könyvtár vagy a használó által adott -- képet nyomtassunk. Feltehetően a kisebbek körében növelhetjük ezáltal a könyvtár iránti motivációt. (MG)

Régebbi hírforrás(ok): Prím Online, link

Kulturális pénzek a strukturális alapokbólFEL

A NKÖM Kulturális Turizmus Osztály szíves közlése szerint a Strukturális Alapok forrásaiból származó kulturális tartalmú pályázati lehetőségekről a link internetes honlapon, a "Pályázati kereső" címszó alatt található részletes információ. Keresni az alábbi szempontok alapján lehet:
- kedvezményezett
- fejlesztési cél (itt: kultúra)
- NFT intézkedés
- támogatási forma
- település
- beadási határidő. (NKÖM)
Bővebb információ: link

Régebbi hírforrás(ok): link

Konferencia a digitális könyvtárakrólFEL

A European Conference on Digital Libraries (ECDL – európai konferencia a digitális könyvtárakról) 2004 című rendezvényt 2004. szeptember 12. és 17. között tartják Bathban (Nagy-Britannia). (EUCLID) Bővebb inf.: events@ukoln.ac.uk , link

Régebbi hírforrás(ok): KultúrPont

Az e-book alkonya?FEL

A könyv illata, a lapok zizegése, a papír érintése, a lapozás mozdulata… A könyvolvasáshoz tartozó és elengedhetetlennek gondolt fogalmak eltűnésétől, így az olvasás élményének megváltozásától tartottak sokan akkor, amikor az első e-book (elektronikus könyv) megjelent a piacon. Az azóta eltelt néhány év bebizonyította, hogy nem lehet helyettesíteni a nyomtatott könyveket. Az allafrica.com összeállításából megismerhetjük a Cybook elektronikus könyvtár hanyatlását. - F: Jún. 3.

Hírforrás:
2004. június 09.  • Továbbküldöm a hírt
Régebbi hírforrás(ok): link

Gépi információkeresés cégeknélFEL

A HP tapasztalatai szerint nem annyira az adattárolás, mint inkább a gyors, pontos visszakeresés okoz problémákat a vállalatoknak és szervezeteknek. Ezt megoldandó a HP az eseményen bemutatta azt az új komplett, aktív archiválási berendezését és megoldását, aminek a segítségével például nemcsak a rendszergazdák, hanem az egyéni felhasználók is tárolhatják adataikat, illetve egy úgynevezett keresőmotor használatával gyorsan vissza is kereshetik a szükséges információkat. A megoldás nagy előnye, hogy a kereszt indexálási technológia révén kiszűri a többszörösen tárolt adatokat, s így még egyszerűbbé válik a keresés. - F: jún. 7.

Régebbi hírforrás(ok): Prím Online, link

A Swets sikere KínábanFEL

Elsőként a holland Swets – mely 1997 óta van jelen a középső birodalomban - kínálja fel elektronikus szolgáltatásait a kínai könyvtárak körében. A SwetsWise Online Content a CERNET-tel, a kínai felsőoktatás Internet- szolgáltatójával kötött szerződés alapján 1500 kínai egyetem számára nyújt hozzáférést az e-folyóiratok csomagjához. - F jún.5.

Hírforrás:
2004. június 09.  • Továbbküldöm a hírt
Régebbi hírforrás(ok): link

Új PDF-kezelő szoftverrel jelentkezik az AdobeFEL

Az információtechnológia világának számos, egymástól teljesen független területén rohamosan terjedő PDF dokumentumformátum kezelésére új programot mutatott be az Adobe. - F: jún. 8.

Régebbi hírforrás(ok): Prím Online, link

Bizonytalan a lemezboltok jövőjeFEL

Egy brit felmérés szerint elsősorban az internetes letöltéseknek, illetve a szupermarketekben egyre inkább terjedő CD-árusításnak köszönhetően bizonytalan jövő elé néznek a hagyományos lemezboltok. - F: jún. 8.

Régebbi hírforrás(ok): Prím Online, link

Az internet és az egyházak - eMagyarország-programFEL

Az IHM a közháló építésével 2530 település 7300 intézményét akarja bevonni az eMagyarország programmal. A református egyház eddig 160 ePontot, az evangélikus 36-ot, míg a katolikus egyház 10 ePontot fogadott be és működtet -- sorolta a sajtótájékoztatón Kovács Kálmán miniszter. - F: jún. 8.

Régebbi hírforrás(ok): Prím Online, link

DigiCULT különszám: könyvritkaságok digitalizációjaFEL

A DigiCULT Forum most megjelent különkiadásának 12 cikke a 2003. szeptemberében a wolfenbütteli (Németország) Herzog August Bibliothekben tartott konferencia nyomán született és egyebek mellett reneszánsz könyvritkaságok digitalizációját ismerteti. (KultúrPont) Bővebb inf:: link downloads/dc_emblemsbook_lowres.pdf


Ingyenes tájékoztató a kétszintű érettségirőlFEL

A kétszintű érettségivel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat foglalja össze a Felvételi Információs Szolgálat katalógusa, melyet az internetről is le lehet tölteni. - F: jún. 2.

Régebbi hírforrás(ok): link

Közéleti hírekkel is gyarapszik a megújult FigyelőNetFEL

Megújult a FigyelőNet, az üzleti élet egyik vezető portálja. Az átalakulás jegyében a site az üzleti hírek mellett ezután aktuális közéleti hírekkel is ellátja látogatóit. A napközben folyamatosan frissülő hírek mellett a portál új rovatokat és szolgáltatásokat is indít. - F: jún. 3.

Régebbi hírforrás(ok): Prím Online, link

Digitális Kultúra hírlevélFEL

Megjelent a Digitális kultúra hírlevél legújabb, júniusi száma. Néhány cím a tartalomból: Interjú a brit Digitális Archiválási Koalíció vezetőjével, A Komintern elektronikus archívuma Budapestről is elérhető, Irak kulturális atlasza, Új brit képzőművészeti archívumok, Finnország a szabad hozzáférés mellett, Középkori illusztrált kéziratok adatbázisa. link

Régebbi hírforrás(ok): Infinit Hírlevél

Miniszteri honlap az információ-szabadságrólFEL

Az informatikai miniszter, Kovács Kálmán, és államtitkára, Csepeli György együtt mutatták be szerda este az információ-szabadság témáját körüljáró honlapjukat, amelyet mostantól a link webcímen bárki megtekinthet. - F: jún. 3.

Régebbi hírforrás(ok): Prím Online, link

Papirusz.hu: "Toldi Miklóstól a Soproni Ászokig"FEL

Irodalom nélkül -- irodalmi tanulmányok nélkül -- aligha igazodnánk el abban a XXI. században, melynek lételeme a szimbolikus gondolkodás. Az eligazodáshoz próbál segítséget nyújtani a nemrégiben útjára indult Papirusz.hu kulturális portál. - F: jún. 7.

Régebbi hírforrás(ok): Prím Online, linklegyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról