Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

KIT hírlevél: 2005/1., 1. 5.

Tudásmenedzsment: itthon is tanulható
Merevlemezes autós mp3 sztereó készülék
Végzettség és elhelyezkedés
Egy sikeresen elhelyezkedett amerikai könyvtáros tanácsai álláskeresőknek
Digitális alexandriai könyvtár
Könyvtári megbocsátás Zalában -- minden ötödik könyv visszakerül
Új tájékoztató rendszer az olvasóknak (FSZEK)
A referensz könyvtárosok szakértelmének értékelése elektronikus környezetben
Két amerikai egyetem együttműködése a hatékony könyvtárostoborzás előmozdítására
Szempontok a humánerőforrás-menedzsment (HEM) auditálásához
Nem kielégítőek a kistelepülési ellátórendszerek
Tőzsdén a régió első netes hírportálja
Pályázat civil szervezetek határon túli kapcsolatainak támogatására
Se McDonald's, se olvasás -- Boszniában
Évforduló: Jakubovich Emil
Népszerűségmérés a Google-lal
Elrabolt könyvek -- szembenézés az Osztrák Nemzeti Könyvtár múltjával
Kiállítják a hadizsákmányt
Vajdasági gyerekek utókarácsonya
Könyvtárból lopott térképek -- kártyaadósságra
A sztálini könyvtár hányatott sorsa
Álomlakások -- könyvtárral
Kikérdez.hu -- új oktatóprogram az interneten
'Spenót' a neten


A portálon kívülre mutató linkek a szerkesztés pillanatában élnek.
Ha már nem jelenik meg a korábban élő forrás,
másold a linket a archive.org keresőjébe.

Tudásmenedzsment: itthon is tanulhatóFEL

Aki ma tudásmenedzsmentet akar tanulni Magyarországon, igazán nem kell sokat keresgélnie. A legnagyobb hazai felsőoktatási intézmények már beépítették a témakörrel kapcsolatos tudnivalókat különböző kurzusaikba, több ezzel a témával foglalkozó órát is hirdetnek. Nálunk a vállalatgazdaságtan, az információmenedzsment és a vezetési és szervezési tanszék is tanít tudásmenedzsmenthez kötődő ismereteket -- mondta Zoltayné Paprika Zita, a Budapesti Corvinus Egyetem (volt BKÁE) docense. A negyed- és ötödéveseknek kínált Döntéselmélet című tárgy keretében többek között a tudás és információ közti különbség, a tacit tudás átadhatóságának problémái és a tudásmenedzsmenthez kapcsolódó vezetési problémák is előkerülnek. A BME Információ- és Tudásmenedzsment Tanszéke nevében Nuridsány Judit, a Közgazdasági Továbbképző Intézet részéről Boda György nyilatkozik. Nuridsány Judit kifejti: ... mindig szót ejtenek a tudásintenzív munkát végző közösségekre oly jellemző konfliktusok kezeléséről, a tudáskonverzió problémáiról, a tanácsadó cégek működéséről, a velük való kapcsolatról, és megvitatják azt is, hogy valóban mindenkor szükség van-e mérésre.
-- A tudás immateriális jószág, de pénzben is kifejezhető. Ezért az ismertetett cikk a VG honlapján 'Tm: itthon is tanulható' cím alatt megtalálható, és térítésért olvasható. Módja: 'Az archívumunkban található cikkek elolvasásához belépési jelszót kell kérnie. Mobiltelefonjáról küldjön egy SMS-t a 06/90-626-003-as emelt díjas mobilszámra. Egy SMS elküldésével 3 cikket tud elolvasni. Westel előfizetéssel: 380.-Ft+áfa. Pannon feltöltőkártyáról: 380.-Ft+áfa. SMS-ben kizárólag a következő szöveg szerepeljen: VGA. Az SMS elküldését követő 1 percen belül mobiltelefonjára válasz üzenet érkezik, mely tartalmazza a belépési jelszavát.' -- Könyvtárban is érdemes kipróbálni; térítéses információszolgáltatás. E tudás is haszonnal menedzselhető. ;-) (MG

Régebbi hírforrás(ok): Világgazdaság, dec. 22.

Merevlemezes autós mp3 sztereó készülékFEL

Az amerikai Estone Digital egy merevlemezes meghajtóval ellátott autós mp3
audió szettet hozott forgalomba, amely CD-ről és a rádióból is tud számokat
rögzíteni.

Régebbi hírforrás(ok): link

Végzettség és elhelyezkedésFEL

Míg a fiatalok egy motivált kisebbsége már a tanulás alatt kapcsolatot épít a
munka világával, a többség a lábát lógázva várja, hogy ölébe hulljon egy állás
a diploma után. (...) A kiválasztásnál előtérbe kerültek a személyes készségek
és képességek, például az, hogy a pályakezdő mennyire tud megbirkózni új
ismeretekkel, képes-e beilleszkedni a munkahelyi csapatba, milyen az érzelmi
intelligenciája, van-e önismerete. A szakmai tudás mellett ugyanis ezek teszik
alkalmassá arra, hogy elnyerje az áhított állást, később pedig megállja a
helyét a cégnél. Ám - sajnálatosan - az egyetemi oktatás nem helyez hangsúlyt
az effajta képességek elsajátítására. A friss diplomások többsége sorra „kapja
a pofonokat", s fogalma sincs arról, hogy tízegynéhány évi tanulás után miért
nem kapkodnak utána.

Régebbi hírforrás(ok): link (jelszóval olvasható!)

Egy sikeresen elhelyezkedett amerikai könyvtáros tanácsai álláskeresőknekFEL

A szerző tanulmányai befejezése után azonnal elhelyezkedett tájékoztató könyvtárosként egy közkönyvtárban, de tíz hónap múlva létszámcsökkentés miatt elvesztette munkahelyét. Nem esett kétségbe, hanem teljes gőzzel álláskeresésbe fogott. Egy hónapba sem telt, és újra dolgozott - a chicagói Public Library-ben. Cikkében összegzi, minek volt köszönhető ez a gyors eredmény:
- minden ismerősét mozgósította (a legtöbb állást személyes kapcsolatok révén találják);
- huszonöt állást pályázott meg, öt interjúra hívták be, és egyet el is fogadott, amit egy általa nem ismert webcímen talált (lisjobs.com);
- több könyvtáros-webhelyet is használt;
- olyan típusú könyvtárakra szűkítette a keresést, ahol dolgozni szeretett volna;
- el kell dönteni, milyen messzire vagyunk hajlandóak utazni, esetleg költözni;
- érdemes kisebb fizetésért is munkába állni, hogy valahol „megvessük a lábunk”.
A végzős könyvtáros hallgatók számára is ad néhány jó tanácsot (folyamodjanak gyakornoki állásokért; dolgozzanak részfoglalkozásúként könyvtárban; rendszeresen nézzék át a hirdetéseket, hogy tudják, milyen végzettségűeket keresnek; beszélgessenek szakmabeliekkel, hogy minél több ismeretet szerezzenek a szakmáról), majd cikke befejező részében az állástalan időszak „stratégiáit” tekinti át (networking, önsegélyező csoportok, projektmunka, önkéntes munka könyvtárban stb.). Ha már van állásunk, fontos, hogy kapcsolatainkat továbbra is ápoljuk, képezzük magunkat, vegyünk részt szakmai szervezetek munkájában. (A keretes részben amerikai állásközvetítők webcímei olvashatók.)

Régebbi hírforrás(ok): Rodgers: Early career survival = Libr.J. 2004/8. Ref.: Könyvtári Figyelő 2004/4. ref.: Murányi L.

Digitális alexandriai könyvtárFEL

A CMU világhálós könyvtárprojektje. -- Az ókori világ hét csodájának egyikét, Alexandria büszke bibliotékáját ugyan elemésztette a tűz, a Carnegie Mellon Egyetem eljövendő Univerzális Könyvtárát viszont semmiféle természeti erő nem pusztíthatja el. Első lépésként egymillió könyvet digitalizálnak, és tesznek elérhetővé online. Nemcsak latin betűkkel, hanem az ezerötszáz indiai nyelven és a kínai karakterekkel írottakat is.

Régebbi hírforrás(ok): link

Könyvtári megbocsátás Zalában -- minden ötödik könyv visszakerülFEL

Eredményesen zárták a zalai könyvárak a megbocsátás-akciókat, vagyis amikor késedelmi díj nélkül lehetett visszavinni a könyveket, amelyeknek lejárt a kölcsönzési idejük. A karácsony előtti két hétben Nagykanizsán és Zalaegerszegen minden ötödik ilyen könyv visszakerült a közgyűjteménybe. - F: dec. 28.

Régebbi hírforrás(ok): link

Új tájékoztató rendszer az olvasóknak (FSZEK)FEL

Január 1-jétől a FSZEK látogatói egy olvasójeggyel mind a hatvanegy tagkönyvtárat használhatják. Elkészült ugyanis az intézmény informatikai hálózata, mondta el Sóron László főigazgató-helyettes. A link portálon az olvasók minden egység adatát, elérhetőségét megtalálhatják. Értesülhetnek a rendezvényekről, és visszamenőleg is megnézhetik a kiállításokat. Elmondhatják véleményüket a könyvtárról, és egymással is eszmét cserélhetnek. A FSZEK részt vesz a magyar kulturális örökség digitalizálási programjában. Ha például valaki nehezen elérhető szakkönyvet keres a számítógépes katalógusban, másodpercek alatt megtudhatja, hogy a központi könyvtárban vagy a főváros melyik kerületi fiókjában található meg a keresett irodalom. - F: dec. 22.

Régebbi hírforrás(ok): link

A referensz könyvtárosok szakértelmének értékelése elektronikus környezetbenFEL

A Northwestern University (Chicago, Ill.) orvostudományi tanszékének könyvtára programot fejlesztett ki a referensz könyvtárosok továbbképző tanfolyamának eredményesség-mérésére: hogyan tudják eligazítani a használókat az elektronikus információk világában. Az első fázisban -- a referensz kérdések típusainak megállapítására -- egy évig tanulmányozták a referensz pultnál feltett kérdéseket. Ezután egy továbbképzési programot dolgoztak ki és vezettek be a legtipikusabb kérdésekről, pl. távoli hozzáférés, hozzáférési privilégiumok, lelőhely-információk, és adatbázis-keresés. A program speciális témákkal is foglalkozott, pl. könyvtárpolitika, elektronikus források, hozzáférés-korlátozás és hibakeresés. A következő lépésben mérőszámokat határoztak meg a képzésben részt vett személyzet kérdésválaszoló képességének felmérésére. A szerzett pontok alapján további, most már egyénekre szabott képzést végeztek, ahol szükséges volt. A képzési program sikeresnek bizonyult, mert a legtöbben 92%-nál jobb eredményt értek el az első teszt során. A könyvtárvezetés ezek után már biztos lehet benne, hogy a használók pontos válaszokat kapnak kérdéseikre, és a személyzet rendelkezik az elektronikus információk kezeléséhez szükséges jártassággal.

Régebbi hírforrás(ok): Munson -- Walton: Assessing reference staff competency in the electronic environment. In: Med.Ref.Serv.Q. 2004/2. Ref.: Könyvtári Figyelő, 2004/4.

Két amerikai egyetem együttműködése a hatékony könyvtárostoborzás előmozdításáraFEL

2010-ben közel 80 ezer könyvtáros fogja elérni a nyugdíjkorhatárt (65) az Egyesült Államokban (Louisianában már most jelentős szakemberhiány van). Az Amerikai Könyvtárosegyesület (ALA) 1997-ben indította el Spectrum Initiative nevű programját, melynek célja az utánpótlás toborzása és egy olyan ösztöndíjrendszer kialakítása, amelynek révén új, fiatal fekete tehetségek kerülnek a szakmába. Önmagában véve a program édeskevés lenne ehhez: minden könyvtárosnak részt kell vennie a kiválasztásban és a leendő szakemberek segítésében. (...) A segítségnyújtás és a toborzás mindennapos feladat a Cade könyvtárban: egyenként keresik fel a jelölteket, megígérik a folyamatos szakmai segítséget, a könyvtári tanszék pedig anyagi támogatást is ad. A tanulmányok alatt a továbbtanulók munkabeosztását órarendjükhöz igazítják. Van, aki ösztöndíjat is kap, de arra is volt példa, hogy valaki fél évig fizetett szabadságon tanulhatott. A folyamatos szakmai segítségnek (mentorálásnak) fontos szerepe van a sikerben: minden továbbtanuló egy-egy munkahelyi segítőt választhat (két jelölt közül, de egyik sem lehet közvetlen vezetőjük). Mindössze egyetlen hallgató akadt eddig, aki nem fejezte be tanulmányait -- de már nem is dolgozik a szakmában. Jelenleg a két egyetem 300 ezer dolláros állami támogatást pályázott meg közösen, hogy a hagyományosan fekete főiskolákról és egyetemekről toborozzanak könyvtároshallgatókat. (Felhívásokat tűztek ki a könyvtárban és a tanulmányi osztályon is, hogy minél szélesebb körben propagálják a könyvtári tanulmányok felvételét.) Az eredeti cikk 'keretes' részben az egykori Spectrum-ösztöndíjasok nyilatkozatai, illetve a szakmai utánpótlás biztosításának „tízparancsolata” olvasható.

Régebbi hírforrás(ok): Bradford Perry: Let recruitment begin with me. In: Am.Libr. 2004/5. Ref.: Könyvtári Figyelő, 2004/4. ref.: Murányi L.

Szempontok a humánerőforrás-menedzsment (HEM) auditálásáhozFEL

Egy médiavállalat projektjében csekély ráfordítással sikerült elvégezni a vállalatvezetés és a HEM erősségének és gyenge pontjainak elemzését. [Jól használható párhuzam a könyvtári rendszer számára, hiszen erősen decentralizált, mégis egy irányító holding vezeti.] Az irányító holding csak a stratégiai témákra összpontosítja tevékenységét, inkább tanácsadó, coach és moderátor szerepet tölt be. Az operatív irányítást a helyi menedzsment végzi, mozgásterét csak az általános, vállalatcsoportra és tevékenységi körre vonatkozó stratégiák korlátozzák. Az audit módszere egyszerű: egy a felső vezetéssel közösen kidolgozott interjúsorozat kérdezett rá stratégiai témákra:
1. teljesítménymenedzsment,
2. személyzetmarketing és -felvétel,
3. vezetőfejlesztés,
4. utánpótlás-nevelés és gyakornoki programok,
5. munkatársak informálása és részvétele,
6. javadalmazás és szerződések.
A kidolgozott interjúsorozat révén pontos képet kaptak a vezetés és a személyzeti menedzsment erősségeiről és gyengeségeiről.

Régebbi hírforrás(ok): Humán erőforrás-menedzsment audit. In: Humánpolitikai Szemle 2004/12. p. 81-87. Eredeti: Kaup--Heil: Human resource management audit. Personal, 2004/12. Ref.: Budai László

Nem kielégítőek a kistelepülési ellátórendszerekFEL

Nem kielégítőek a kistelepülési ellátórendszerek -- állapította meg a Könyvtári Intézet 2004. márciusi felmérése. 'A kistelepüléses megyékben mégis ezek teremtenek esélyt arra, hogy a könyvtár a legkisebb helyen is közösségi térként működhessen.' 'A rendszerek nagy erénye, hogy a dokumentum-ellátáson túl felvállalják a környező települések könyvtárainak szakmai gondozását, azonban az információs esélyegyenlőséget messze nem képesek biztosítani.' [A cikk nem foglal állást a hazai könyvtári rendszer elaprózódottságát illetően.]

Régebbi hírforrás(ok): Hazai ellátórendszerek egy országos vizsgálat adatainak tükrében / Tóth M. In: Könyvtári Figyelő 2004/4.

Tőzsdén a régió első netes hírportáljaFEL

Hétfőn vezették be a szófiai értéktőzsdére az investor.bg internetes gazdasági hírportál részvényeit. A napi 5 ezer látogatóval és a 30 ezer oldalletöltéssel Bulgária legjelentősebb gazdasági hírportáljának számító investor.bg részben magyar tulajdonban van, a részvények 11 százaléka az 1998-ban kifejezetten a balkáni ország tőkepiacára létrehozott Vitosa Magyar-Bolgár Befektetési Rt., illetve Andonov Alekszi Magyarországon élő közgazdász, a Vitosa vezérigazgatójának kezében van.

Régebbi hírforrás(ok): link

Pályázat civil szervezetek határon túli kapcsolatainak támogatásáraFEL

Január 31-ig nyújthatnak be pályázatot civil szervezetek a Nemzeti Civil Alapprogram Nemzetközi Civil Kapcsolatok és Európai Integráció Kollégiumához. A támogatásokat a 2005 első félévében megvalósuló programokra használhatják fel a szervezetek. - F: jan. 4.

Régebbi hírforrás(ok): link

Se McDonald's, se olvasás -- BoszniábanFEL

Bosznia az egyetlen európai ország ahol nincs McDonald's. Úgy kétévente jelentik a lapok megbízható forrásokra hivatkozva, hogy Szarajevó melyik frekventált helyén nyílik meg a gyorsétterem, aztán nem változik semmi. Egy nemrég lezárult közvélemény-kutatás némileg választ ad a miértre is. Voltak olyan kérdések, amelyeknél szinte teljesen megegyezett a három entitás válasza. Nemzetiségre való tekintet nélkül nem olvas könyvet és nem jár moziba az ország háromnegyed része. Szívesen hallgatnak azonban zenét, főként népzenét (60 százalék). A bosnyákok inkább a hagyományos népzenét, a szerbek ezeknek a modern feldolgozását, a horvátok a szórakoztató zenét szeretik jobban. - F: dec. 22.

Régebbi hírforrás(ok): link

Évforduló: Jakubovich EmilFEL

1935. dec. 27., Jakubovich Emil paleográfus, nyelvtörténész, akadémikus halála (szül. 1883. jan. 8.). Felfedezett és kiadott több nyelvemléket. Megtalálta a székely rovásírás legrégibb, XV. századbeli ábécéjét. Szerepe volt a bécsi udvari könyvtár magyar anyaga egy részének hazahozatalában.

Régebbi hírforrás(ok): link

Népszerűségmérés a Google-lalFEL

2004. nem Beckham éve volt, a futballpályán biztosan nem, de úgy tűnik azon kívül sem. A szurkolók kezdenek elfordulni a sztártól, a szövetségi kapitány sem támogatja már úgy, mint azelőtt, és a hatalmas marketing potenciál is jelentősen csökkenhet, mivel egyre kevesebb embert érdekel az angolok bukott kapitánya. A legfrissebb adatok szerint az elmúlt évben már az Internet sem Beckhamről szólt, sokkal kevesebben kerestek rá a nevére, mint korábban. Az MSN listáján 14-edikről a 70-edik helyre zuhant, míg a Google legkeresettebb férfiak listáján korábbi harmadik helyéről a hatodikra csúszott vissza. A lekeresettebb brit a Karib-tenger kalózaiban játszó Orlando Bloom lett.
-- A könyvtári katalógusok és kölcsönzési logfájljai -- ha szerényebb is mint a Google-éi -- szintén kínálnak egyfajta népszerűségi listát, mely könyvtári pr-, marketing-, kontrolling- és dokumentumgazdálkodási célra egyaránt felhasználható. A marketing-felmérésektől eltérően ezek az adatok eleve a könyvtárak birtokában vannak, csupán az akarat, a bátorság és a szakértelem szükséges e kincsesbánya kiaknázásához. Képzeljük el pl. a könyvtári éves beszámolóban: legkeresettebb dokumentumaink; témaköreink és változásuk az előző évekhez képest. (MG)

Régebbi hírforrás(ok): link

Elrabolt könyvek -- szembenézés az Osztrák Nemzeti Könyvtár múltjávalFEL

Elrabolt könyvek című kiállításával nemzetiszocialista múltjával konfrontálódik az Osztrák Nemzeti Könyvtár (ÖNB). Az 1938 és 1945 között emigránsok vagyonának elkobzásából származó mintegy százötvenezer kötet, kézirat, dokumentum olyan kincseket rejt, mint Schiller 1805-ben írt levele, a Cigánybáró partitúrája vagy a Varázsfuvola szövegkönyve.

Régebbi hírforrás(ok): Österreichische Nationalbibliothek, link ; dec. 23., Népszabadság

Kiállítják a hadizsákmánytFEL

Az elmúlt 60 évben csak restaurátorok láthatták azokat a második világháborúban Magyarországról Oroszországba került festményeket, amelyeket a nyizsnyij-novgorodi Képzőművészeti Múzeum készül kiállítani jövő szeptemberben. A jó ideje egy helyben álló megbeszéléseken egyelőre a műkincsekről nem, csak a sárospataki könyvtár állományának visszajuttatásáról van szó. - F: dec. 30.

Régebbi hírforrás(ok): link

Vajdasági gyerekek utókarácsonyaFEL

A TOP Egyesület és a MÁTRIX Alapítvány "Adj egy könyvet karácsonyra" adományozási programja révén szociálisan rászoruló gyerekek és két iskola könyvtára kapott játékokat, könyveket, édességet. Az Orpheus Állatvédő Egyesület a programot állatbarát képeslapokkal, poszterekkel színesítette. - F: dec. 31.,

Régebbi hírforrás(ok): link

Könyvtárból lopott térképek -- kártyaadósságraFEL

Egy brit férfit 6 év börtönbüntetésre ítélt a bíróság antik térképek eltulajdonítása miatt, amelyeket neves könyvtárakból csempészett ki. A vizsgálat során kiderült, hogy az 52 éves férfi immár 4 éve ezekből a lopott tárgyakból fedezi egyre növekvő kártyaadósságait. A tettes a legnevesebb brit könyvtárakba iratkozott be, ahol zsebkéssel kivágta a kiszemelt dokumentumokat és azokat nadrágjába rejtve, a személyzet és a biztonsági őrök szeme láttára távozott. Lebukását a világhálóra feldobott hirdetései okozták, amire a rendőrség felfigyelt és sikeresen elfogta a XVI. századi térképeket is 'forgalmazó' fosztogatót. - F: dec. 24.

Régebbi hírforrás(ok): link

A sztálini könyvtár hányatott sorsaFEL

A sztálini könyvtár a történelem sodrásában fogyatkozni kezdett. A könyvek közül a vezetők is választottak, majd a Sztálin-ház egyik szobáját kibérlő munkanélküli adogatta el azokat. Sztálin szeretett olvasni. Kidolgozott egy gyorsolvasási módszert, amellyel napi 400-600 oldalt is el tudott olvasni. Körülbelül 25 ezer könyve volt, amelyeket dácsáiban, illetve kremlbeli dolgozószobájában helyezett el. A Kremlben főleg kézikönyvek, enciklopédiák, lexikonok kaptak helyet. A könyvek nagy részét kuncevói dácsájában tartotta, ahol felesége halála után gyakran tartózkodott. A könyvtár sorsának alakulásáról Borisz Ilizarov professzor tájékoztatta az olasz Corriere della Sera című napilapot. - F: dec. 21.

Régebbi hírforrás(ok): link

Álomlakások -- könyvtárralFEL

Elkészült a főváros legújabb, és minden eddiginél nagyobb luxusháza, a Duna Pest Rezidenciák névre keresztelt épületcsoport. Az álomlakások több mint kétharmada már elkelt. A lakók a borsos négyzetméterárral rengeteg szolgáltatást is vásároltak. Ki sem kell tenniük a lábukat a házból, s használhatják az épület saját gyógyfürdőjét, készül fitneszközpont, biliárdterem és könyvtár.

Hírforrás:
2005. január 05.  • Továbbküldöm a hírt
Régebbi hírforrás(ok): link

Kikérdez.hu -- új oktatóprogram az internetenFEL

Decemberben új oktatóprogram került az internetes piacra. A Kikérdez.hu elnevezésű program nagyon hasznos segítség a nyelveket tanulóknak, de kitűnően használható pl. történelemtanulmányok esetén az évszámok gyors megtanulásához, kémia képletek bemagolásához vagy a fejszámolás gyakorolásához is. - F: dec. 29.

Régebbi hírforrás(ok): Prím Online, link

'Spenót' a netenFEL

A magyar irodalom története -- link A magyar irodalom története 1945-1975 -- link Felkerült a MEK-be a magyar irodalomtörténet egyik legismertebb és legtöbbet használt kézikönyve, a híres 'Spenót'. A többkötetes művet a Hungarológiai Alapkönyvtár projekt keretében digitalizáltatták és szolgáltatják. - F: jan. 3.

Hírforrás:
2005. január 05.  • Továbbküldöm a hírt
Régebbi hírforrás(ok): MEK Hírlevéllegyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról