Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

KIT hírlevél: 2005/7., 2. 16.

Jön az irodalmi valóságshow
Zenei dokumentumok visszakeresése dallam szerint
60 ezer aláírás a kispostákért (-- és a kiskönyvtárakért?)
Mobilkönyvtárakat hozna létre az új kultuszminiszter
Kistelepülések információs infrastruktúra-fejlesztése Zalában
Kevesebb a könyvtári tolvaj, több a késedelmi díjas kölcsönző
Csak jó közalkalmazotti munkáért jár több pénz
Családtörténeti és helytörténeti dokumentumok beszerzése
Tudásbázis a neten -- a felhasználók 40 százaléka nem diák
Hogyan különböztessük meg az internetezőket? -- IVSZ-ajánlás
Egyezség a sárospataki könyvtárról?
A mikrofilmek egytizedét digitalizálta a Széchényi Könyvtár
Tudásközpont a föld alatt -- ha kulturális főváros lesz Eger
Hogyan lehet túlélni a rossz főnököt?
A tíz legsúlyosabb főnöki hiba
Szintfelmérő teszt az információs írástudásról
Cork könyvtára -- a következő generációra pozicionálva
Mire kíváncsi a magyar internetező?
Nem a tiltás, a hasznos tartalmak tehetik barátságossá az internetet
Mozzanatok kiállítás nyílik az ELTE Egyetemi Könyvtárban
Rendeljen online ingyenes irodai masszírozást!
Élvonal Internet Roadshow
Elektronikus műsorkalauz a koncerttermekben
Új európai uniós hírmagazin indult
Bővítette és finomította ügynöklistáját a Political Capital
Magazin hírlevél üzletembereknek és IT-szakembereknek


A portálon kívülre mutató linkek a szerkesztés pillanatában élnek.
Ha már nem jelenik meg a korábban élő forrás,
másold a linket a archive.org keresőjébe.

Jön az irodalmi valóságshowFEL

A csapból is irodalom folyik majd - ígérte még kulturális miniszterként Hiller István. Az idei év egyik legjelentősebb kulturális eseménye lesz az olvasást népszerűsítő Nagy Könyv Program – jelentette be a három szervező, a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma, a Nemzeti Kulturális Alapprogram és a Magyar Televízió. A műsorsorozatra több mint egymilliárd forintot költenek. Olvasókörök, író-olvasó találkozók, felolvasó estek és vetélkedők is lesznek majd a kilenc hónapon át tartó Nagy Könyv Programban, amely a Nagy- Britanniában két éve elsöprő sikert aratott The Big Read példáját követi. A BBC-műsor - kihasználva azt a hisztériás sikert, amely a különféle valóság- showkat övezte - szinte teljesen átvette a nálunk is bemutatkozó Big Brother szerkezetét. A hazai változatban is felismerhetők majd valóság-show elemek, ám a közönség szavazataira alapozó műsorok ideje alatt nem a leginkább irritáló személyeket lehet eltávolítani, hanem kedvelt irodalmi regényre adhatjuk le voksunkat. - F: febr. 14.

Régebbi hírforrás(ok): link

Zenei dokumentumok visszakeresése dallam szerintFEL

Napjainkban egyre növekszik az elektronikus könyvtárakon és az interneten keresztül hozzáférhető zenei anyagok mennyisége. A zene hatékony visszakeresése komoly kihívást jelent. Sok munkát fordítottak a zene hanghullámokkal való ábrázolására, ám sok ember számára a zene legfontosabb és leghasznosabb jellemzője a dallam. A jelen cikk a zene dallam szerinti visszakeresésére összpontosít, ami a zene tartalom szerinti visszakeresésének tekinthető, de sokkal közelebb áll a zene valódi természetéhez. Ismerteti a dallam azonosításának módszerét a MIDI fájlban, a dallam input-módszereit, valamint a keresési információk és a keresett információk egyeztetésének módszereit.

Régebbi hírforrás(ok): Jin -- Huang: Melody-based retrieval of music = El.Libr. 22 (2004) 3. Ref.: Zenei dokumentumok visszakeresése dallam szerint. in: Könyvtári Figyelő, 2004/5.

60 ezer aláírás a kispostákért (-- és a kiskönyvtárakért?)FEL

Összegyűlt 60 ezer aláírás a kistelepülések postáinak megmentéséért. Ha 50 ezer aláírást érvényesnek talál az OVB, akkor az országos népi kezdeményezés alapján az Országgyűlés köteles napirendre tűzni a postatörvény módosítását. A Zempléni Településszövetség karolta fel ezt a népi kezdeményezést és 900 apró falu csatlakozott ehhez az ügyhöz. Amennyiben megvan az 50 ezer érvényes aláírás, a parlamentnek három hónapon belül kell határozatot hoznia. - F: febr. 13.
-- Az Egyesült Királyságban léteznek kistelepüléseken összevont intézmények, mint pl. könyvtár a vegyesboltban. De a szomszédos Ausztriában is megoldották a kisposták kérdését többféle intézmény összeköltöztetésével. Lehet, hogy idehaza is csak elszántság kérdése, hogy a teleházak, posta, könyvtár, önkormányzat képviselői céljaik érdekében közös nevezőre jussanak? (MG)

Régebbi hírforrás(ok): link

Mobilkönyvtárakat hozna létre az új kultuszminiszterFEL

Bozóki András bizottsági meghallgatásán azt mondta, a megyei könyvtárak állományának egy részét kamionra raknák, hogy a kisebb falvakba is eljussanak a szakkönyvek. Kormányzati ciklusokon átívelő programokban is gondolkodik, amelyekről egyeztetne az ellenzékkel. - F: febr. 9.

Régebbi hírforrás(ok): link

Kistelepülések információs infrastruktúra-fejlesztése ZalábanFEL

A Zalában és a szomszédos megyékben is egyedülálló kezdeményezés koordinátora a nagykanizsai Halis István Városi Könyvtár, amelynek igazgatója szerint az együttműködés új formája az eddigieknél magasabb színvonalú szolgáltatások nyújtását teszi lehetővé. Így megmenekülhetnek az esetenként bezárásra ítélt, gazdaságtalanul üzemeltethető apró falusi bibliotékák is. Czupi Gyula, a Halis István Városi Könyvtár igazgatója elmondta: a nagykanizsai többcélú kistérségi társulás azon kevesek egyike, amelyeknek felvett alapfeladatai között szerepel a könyvtárellátás. A Belügyminisztériumhoz benyújtott, a könyvtárellátó rendszer továbbfejlesztésére vonatkozó pályázatuk sikerrel járt, így a következő hónapokban megkezdődhet a társulás negyvennyolc települését ellátó szisztéma felépítése. Az eddigi ellátórendszer nem szűnik meg, épp ellenkezőleg, a kapcsolat ilyen tekintetben is intenzívebbé válik. A nagykanizsai könyvtárból ezután is autós kiszállítással fogják könyvekkel ellátni a kis könyvtárakat, azzal a különbséggel, hogy adott esetben a kanizsai könyvtár munkatársa végzi a kölcsönzést is, egyfajta mozgókönyvtári szolgáltatást valósítva meg. Alapos logisztikai felkészültséget követel meg ez a rendszer a Halis könyvtár munkatársaitól, ezért erre a feladatra létrehoznak egy külön csoportot. - F: febr. 10.

Régebbi hírforrás(ok): link

Kevesebb a könyvtári tolvaj, több a késedelmi díjas kölcsönzőFEL

Több mint kétmillió forint késedelmi díjat szedett be tavaly a Berzsenyi Dániel Megyei Könyvtár az olvasóktól. A kölcsönzés idejének önkéntes meghosszabbítása egyébként többnyire feledékenységből adódik, és főként a fiatalok hanyagok jelezte Nagy Éva, a BDMK igazgatóhelyettese. Tavaly a szeptemberi amnesztianapon összesen kétszázezer forintot vesztett a könyvtár azzal, hogy a késedelmi díjat elengedte. A költségvetés azonban szűkös: a díj összege ebbe eleve beletartozik. A dokumentumok eltulajdonítása egyébként már kevesebb gondot okoz: az intézmény védelmi rendszere ugyanis igen hatékony: a könyveket, hanganyagokat mágnescsíkkal látják el, illegálisan nem lehet őket kivinni az épületből. - F: febr. 4.

Régebbi hírforrás(ok): link

Csak jó közalkalmazotti munkáért jár több pénzFEL

Teljesítmény alapú bérezést vezetnek be a német közalkalmazottak körében állapodtak meg a kormányzat és a szakszervezetek képviselői. A döntés értelmében a 2,3 millió német közalkalmazott havi fizetése 2007-től kezdetben egy százalékban teljesítményétől függ majd, de az arány később fokozatosan növekszik, amíg eléri a 8 százalékot. Egyúttal arról is megegyezés született, hogy ez év októberétől 38,5 óráról 39-re növelik a heti munkaidőt a szövetségi kormányzati alkalmazottak körében (bár a keleti tartományokban, ahol eddig 40 órát dolgoztak hetente, ez valójában egyórás csökkentést jelent). - F: febr. 11.

Régebbi hírforrás(ok): link

Családtörténeti és helytörténeti dokumentumok beszerzéseFEL

A kanadai London Public Libraryban a városi helyismereti művek a 60-as évektől képviseltetnek nagyobb arányban, mivel a független Kanada közelgő 1967-es centenáriuma ösztönözte ezek megjelenését. A növekedés azóta is tart. Megnőtt az érdeklődés a családtörténet iránt is. Ma egy várostörténeti monográfia jellemzően magában foglalja a helyi családok történetét -- a kettő szorosan összefügg --, a genealógiai honlapok látogatottsága is magas, és a könyvtárak is mindinkább feladatuknak tartják a témában való szolgáltatást. A London Room a legkülönbözőbb típusú primer és szekunder dokumentumokkal támogatja a kutatásokat, beleértve pl. a telekkönyveket, helyi kormányzati dokumentumokat, népszámlálási adatokat, statisztikákat, telefonkönyveket, iskolai évkönyveket. A használók 90%-a kutatja elsősorban a genealógiai anyagot, és 10% a szűkebben vett helyismeretit. A kétféle anyag aránya ennek fordítottja volt az állományban, de gyorsan alkalmazkodik az igényekhez. A helyi genealógiai, helytörténeti és városvédő szervezetekkel való kapcsolattartás nélkülözhetetlen a gyarapításhoz. A könyvtárosok felhívják a figyelmet ezek rendezvényeire, maguk akár szervezőként is részt vesznek rajtuk. A helyi szervezetek nemritkán aktív gyűjtők. A kutatásaik kiadványaiból rendre adományoznak a könyvtárnak. Szintén fontos a helyi kormányzattal való kapcsolattartás. A településfejlesztés a mindenkori adottságok beható tanulmányozását igényli, és tanulmányok írásával jár együtt. A könyvtár pedig azzal, hogy régi, terjedelmes anyag megőrzéséről gondoskodik, költségektől kíméli meg a hivatalt.

Régebbi hírforrás(ok): McClellend--, Arthur: Routes to roots. Acquiring genealogical and local history materials in a large Canadian public library = Acq.Libr. 31/32 (2004) Ref.: Könyvtári Figyelő, 2004/4. ref.: Vajda H.

Tudásbázis a neten -- a felhasználók 40 százaléka nem diákFEL

Folyamatosan bővül az a világhálón ingyen elérhető ismeret- és oktatási segédanyag, mely az élethosszig tartó tanulás készségeinek elsajátítását is segíti. Az élethosszig tartó tanulás igénye - vagy követelménye - nemcsak az egyes emberek életét változtatja meg, hanem szükségképpen az oktatási rendszereket is. A hagyományos, tankönyvekre épülő tudásátadás már nem elég ahhoz, hogy az egyén a boldogulásához szükséges ismereteket elsajátítsa. Az elmúlt évtizedekben felhalmozódott és gyakorlatilag átláthatatlanná vált tudásanyag, végső soron a világ megismerhetősége, egységes világkép kialakítása szinte lehetetlenné vált. A francia enciklopédisták eszménye pedig kiegészítésre szorul: a világ egy része megismerhető, csak tudjuk, melyik részre vagyunk kíváncsiak. - F: febr. 10.

Régebbi hírforrás(ok): link

Hogyan különböztessük meg az internetezőket? -- IVSZ-ajánlásFEL

Az Informatikai Vállalkozások Szövetsége olyan ajánlást bocsátott ki, melynek használata segítheti a piackutatási adatok értelmezését. Az IVSZ 2004 végén sokadszor szembesült azzal a problémával, hogy a különféle kutatóintézetek, statisztikai jelentések által publikált mérőszámok számos esetben egymástól jelentősen eltérő, ellentmondó eredményeket mutattak a lakosság internetezési szokásaival kapcsolatban. Az eltérések leginkább abból adódtak, hogy a különböző kutatóintézetek mást értettek a rendszeres internetező fogalma alatt. Az indikátorok egységes értelmezése érdekében 2004-ben az IVSZ valamennyi jelentős piackutató, közvélemény-kutató, statisztikai műhelyt vitára hívta, mely eredményeképpen az IVSZ most egy olyan ajánlást bocsátott ki, melynek használata segítheti a piackutatási adatok értelmezését. - F: febr. 10.

Régebbi hírforrás(ok): link

Egyezség a sárospataki könyvtárról?FEL

Oroszország közeledett az egyezséghez Magyarországgal a sárospataki református kollégiumi könyvtár 1945-ben a Szovjetunióba került könyveinek visszaadásáról - mondta az illetékes moszkvai tisztségviselő pénteken. - F: febr. 12.

Régebbi hírforrás(ok): link

A mikrofilmek egytizedét digitalizálta a Széchényi KönyvtárFEL

Az Országos Széchényi Könyvtár 52 millió oldalnyi dokumentumot tárol mikrofilmen, ennek egytizedét már digitális formában is rögzítették. A munkában a látogatók is részt vesznek, a könyvtár az általuk saját használatra beszkennelt mikrofilmekkel gazdagítja digitális archívumát. - F: febr. 10.
-- Csúcstechnológiával menti a nemzeti kincseket az Országos Széchényi Könyvtár. 2004-ben az Országos Széchényi Könyvtár nemzeti örökségünk több százezer oldalát mentette meg. Mikrofilmek digitalizálásával a korábban csak korlátozottan kutatható tudományos és irodalmi publikációk váltak szélesebb körben elérhetővé, kereshetővé és másolhatóvá. - F: febr. 10.

Régebbi hírforrás(ok): link ; link

Tudásközpont a föld alatt -- ha kulturális főváros lesz EgerFEL

Eger is pályázott arra, hogy 2010-ben Európa kulturális fővárosa legyen. ... 'Ugyancsak a föld alatt valósul meg -- az Eszterházy Károly Főiskola beruházásában -- egy háromszintes tudásközpont, ahol helyet kap könyvtár, informatikai és multimédiás szint, színház- és konferenciaterem is. A tudásközpont összekapcsolódik majd valamennyi város alatti szakasszal és egy tervezett mélygarázzsal is.' - F: febr. 12.

Régebbi hírforrás(ok): link

Hogyan lehet túlélni a rossz főnököt?FEL

Mindenki előbb-utóbb találkozik a rossz főnökkel, akivel valamilyen oknál fogva nem stimmel össze. Ha a főnök nem mond fel, akkor két lehetőség marad csupán: felmondani vagy továbbszolgálni. De a legrosszabb főnököt is túl lehet élni. Az alábbi tanácsok ehhez segítenek. - F: febr. 8.

Régebbi hírforrás(ok): link

A tíz legsúlyosabb főnöki hibaFEL

A munkahelyváltások oka gyakran nem a csábító magasabb fizetésben vagy a jobb karrierlehetőségekben, hanem a közvetlen főnök elviselhetetlenségében keresendő. Íme tíz tipikus hiba, amely kikészíti az alkalmazottakat. - F: febr. 9.

Régebbi hírforrás(ok): link

Szintfelmérő teszt az információs írástudásrólFEL

Az információs írástudás, mint az információs társadalom működésének egyik alapja, mondhatni kenőolaja, nem várja meg az elméleti tudósok fogalmi vitáinak végeredményét, a kifejezés pontos körülhatárolását. Jellemzően az oktatás területén jelent meg eddig is a legtöbb cikk, gyakorlati javaslat az információs írástudás mérésére, differenciálására. Most az ETS készített egy szintfelmérő tesztet az információs írástudás mérésére. - F: febr. 10.

Régebbi hírforrás(ok): link

Cork könyvtára -- a következő generációra pozicionálvaFEL

A Royal Institute of the Architects of Ireland a 'Cork, Európai Kulturális Fővárosa 2005' program keretében -- a corki városi tanács megbízásából -- ötletpályázatot hirdet az írországi Cork 21. századi könyvtárának megtervezésére. A pályázati felhívás elsősorban a leadási határidő napján 35 évesnél fiatalabb építészeknek, valamint építészhallgatóknak szól.

Régebbi hírforrás(ok): Sansz, Kultúrpont

Mire kíváncsi a magyar internetező?FEL

A 2004-es év sem hozott komoly változást a magyarok keresési szokásaiban....a Goliat kereső által készített TOP 500-as listában még mindig a szex, porno, pandora, illetve az erotika szavak állnak az első helyeken. A legnagyobb érdeklődésre számot tartó célcsoport, a 18 és 49 közötti, számítógéppel rendelkező egyének, akik leginkább használhatják az Internetet és ezáltal a keresőket is. Természetesen a számítógép puszta léte még nem feltételez semmit, de egy manapság már nem ritka szélessávú internetkapcsolattal együtt szinte már biztos a siker....Ki hitte volna, hogy a magyar Interneten végzett tevékenységek egyik legtöbbet használt funkciója -- közel 62%-a -- a KERESÉS! Aki a magyar Internetet használja, az leginkább a TOP 5 site-ot használja és ismeri. Érdekes, hogy a legjelentősebb 5 portál 60%-a alkalmazza a Goliat Technológiát. Naponta közel 40.000 ember, 150.000 kérdése jut el a Goliathoz, őszintén, befolyásolás nélkül. - F: febr. 9.

Régebbi hírforrás(ok): link

Nem a tiltás, a hasznos tartalmak tehetik barátságossá az internetetFEL

A hasznos és 'barátságos' oldalakat a leginkább érintettek -- a gyerekek -- bevonásával csokorba gyűjtő honlap-minősítési rendszer kialakítása, a minőségi tartalmak körének folyamatos bővítése, valamint az internetezés előnyeit, illetve a kétségtelenül létező kockázatok csökkentésének lehetőségeit bemutató tájékoztató kampányok jelenthetik a legtöbb segítséget ahhoz, hogy az internet valóban barátságossá váljon. - F: febr. 10.

Régebbi hírforrás(ok): link

Mozzanatok kiállítás nyílik az ELTE Egyetemi KönyvtárbanFEL

A Mozzanatok című kiállításon pillanatképeket, nyári hangulatokat, csendéleteket, tusrajzokat, pasztellkréta munkákat és olajfestményeket láthatnak az érdeklődők, a Civertan.hu fotósorozata magyarországi várak, kastélyok, pusztatemplomok légifotóit mutatja be. A felvételek repülőgépből, 300 méteres magasságból készültek, és hazánk épített kulturális örökségével ismertetik meg a látogatókat. - F: febr. 11.

Régebbi hírforrás(ok): link

Rendeljen online ingyenes irodai masszírozást!FEL

Akik rendszeresen hosszú időt töltenek a számítógép képernyője előtt akár hivatásból, akár kedvtelésből, nap mint nap tapasztalják, hogy a látszólag kényelmes ülőfoglalatosság bizony görcsbe rántja a hát- és nyakizmokat, sőt fejfájást is okoz. E negatív jelenségek rossz közérzetet idéznek elő, ez pedig csökkenti a teljesítőképességet. Ha viszont csökken a teljesítőképesség, rosszul járhat a cég is, amelynek dolgozunk. Nyugaton -- de kiváltképp az Egyesült Államokban -- már régen felismerték, hogy a dolgozók jóléte, jó közérzete összefügg a vállalat jólétével, így érdemes rekreációs programokkal karbantartani a munkatársak egészségét. - F: febr. 14.

Régebbi hírforrás(ok): Prím Online, link

Élvonal Internet RoadshowFEL

A rendezvénysorozat, amely 2004. november 5-én vette kezdetét, 2005. május 12.- ig csütörtökönként összesen 13 magyarországi városban mutatja be, hogy az internet milyen fontos szerepet játszik a cégek, vállalkozások életében a weboldalak kialakításától kezdve kétoldalú kommunikációs feladatokon keresztül az online áruházig bezárólag. Az események egyik fő feladata, hogy felhívja a cégek elsőszámú irányítói, illetve a marketing- és az értékesítési vezetők figyelmét arra, hogy Magyarországon az internetes jelenlét, az internetes kommunikáció milyen lehetőségeket rejt. Ezekre élő vagy már megvalósult megoldásokkal érvel, és rámutat azokra a költséghatékony módszerekre, amelyek az interneten keresztül megtérülő befektetések jelentőségére utalnak. Részletes program, részvételi feltételek és további hasznos információk: link - F: febr. 10.

Hírforrás:
2005. február 16.  • Továbbküldöm a hírt
Régebbi hírforrás(ok): link

Elektronikus műsorkalauz a koncerttermekbenFEL

Amerikai fejlesztők egy olyan palmtop méretű vezeték nélküli elektronikus
eszközzel rukkoltak elő, amely a kevésbé szakavatott és zeneértő
koncertlátogatóknak is sok segítséget nyújthat abban, hogy jobban érthessék és
élvezhessék az előadásokat. A Concert Companion (CoCo) névre keresztelt
készülék elektronikus műsorkalauz módjára ismerteti az éppen felcsendülő
zenedarab szerzőjét és címét, valamint felhívja a zenehallgató figyelmét a
darab különlegességeire, zenei sajátosságaira - adta hírül a Guardian.
- F: febr. 10.

Régebbi hírforrás(ok): link

Új európai uniós hírmagazin indultFEL

Az link címen indult oldal öt rovatban, nap közbeni folyamatos frissítéssel közöl EU-vonatkozású gazdasági, politikai híreket. A szerkesztőség tartalomszolgáltatással is foglalkozik, ugyanakkor a felületén elhelyezett információk bárki számára térítés nélkül hozzáférhetők. - F: febr. 9.

Régebbi hírforrás(ok): link

Bővítette és finomította ügynöklistáját a Political CapitalFEL

A Political Capital honlapján az elmúlt 15 évben a kiszivárogtatások révén összeállított 'politikai' ügynöknévsort hétfőn felváltotta a tudományos kutatások eddigi eredményeit összegző 'történészi lista', amely különbséget tesz az előző rendszer különböző felelősségű szereplői között. A link cím alatt publikált, az ott olvashatóak szerint folyamatosan bővülő új lista a múlt hét péntekén közzétett lajstrom helyébe lép, amely azoknak az állambiztonsági szervekkel együttműködő személyeknek a neveit tartalmazta, akik a médiában korábban megjelentek. - F: febr. 14.

Régebbi hírforrás(ok): link

Magazin hírlevél üzletembereknek és IT-szakembereknekFEL

Február 1-jétől az IT-Business Today link című napi hírlevél egészíti ki az informatikával és üzlettel foglalkozó IT- Business hetilap megjelenéseit. A nap hazai és külföldi híreit, karrierinformációkat, pályázatinfót, napi eseményajánlót, valamint az IT- Business és az IT-Security ajánlóját olvashatjuk a napi kiadványban. A hírlevél technikai kivitelezését az IT-Business portáljának hírlevél küldő modulja végzi. A hírlevél arculatát a Sense/Net készítette. - F: febr. 15.

Régebbi hírforrás(ok): linklegyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról