Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

25.000 hír a KIT adatbázisában

18 év, 25.000 hír.
Időnként megkérdezik: miért érdemes saját zsebből készíteni a KIT-et. Megértem, hogy kívülről nézve fura lehet. A válasz többrétű:
1. könyvtár--magyar szakosként végeztem; s bár utána még számos papírt szereztem, nem tudok elszakadni a könyvtáros szakmától; izgalmas, érdekfeszítő egyszerre kívülről, belülről és felülről látni; 18 év hazai és külföldi szakirodalmának segítségével
2. a KIT a heti legalább 2 napnyi szerkesztési munka során elolvasott és feldolgozott könyvtári és azon kívüli szakirodalom tárolója is számomra: a munka során 1 helyett 3 impulzus segíti az ismeretek rögzülését: olvasás, feldolgozás, kombinálás; azaz: szakmailag frissen tart
3. nagyon jó érzés, ha van lehetőség másokkal megosztani, akár megvitatni az egyes témákat; öröm, hogy szerkesztő-kollégákkal dolgozhatok együtt - Balassáné Margó, Bérczy Ildikó, Habók Lilla, Kocsis Dóri, Salamon Sára - akik szintén önkéntesen járulnak hozzá a könyvtáros szakma képviselőinek tájékoztatásához, a legtöbbek által olvasott szakmai orgánumban - azaz, a KIT Hírlevélben. A 25.000 tételben természetesen benne van Mészáros Anikó, Sonnevend Péter, Káldi Emese, Hajdu Katalin, Hajnal Ward Judit, Kovács-Ördög Éva, Kelemen-Molitorisz Anikó és W. Kovács Ágnes keze munkája is. Köszönöm mindannyiuknak!
- Mikulás Gábor

Hírforrás: KIT-információ
2020. szeptember 10.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=25.000_hir_a_kit_adatbazisaban
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról