Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


A 100 éves SLA kihagyja nevéből a könyvtárost -- Új nevük: ASK Professionals

A döntés még nem végleges, de a jelek szerint borítékolható. Megtanulnak-e növekedni az egyesületi tagok? -- teszi fel a kérdést blogján az SLA vezetőségi tagja. A Special Library Association (kb.: szakkönytárosok szövetsége) új neve telitalálatnak tűnik. Az ASK Professionals (a kérdés szakemberei vagy: kérdezd a szakembereket) feloldása: Association of Strategic Knowledge Professionals -- stratégiai tudás szakembereinek szövetsége. Mit mondjak -- irigylésre méltóan ügyes! A névadást több felmérés előzte meg. Pl. utánajártak, hogy a tagok milyen titulussal bírnak. Eredmény: kevesebb mint felüknek volt a 'könyvtáros' kifejezés a névjegyén. A tagok többségének véleménye szerint a könyvtáros kifejezés hátráltatja ügyfélkapcsolataikat, pl. mert megrendelőik, akik pénzének megszerzéséből élnek, félreértik tevékenységüket. Ezért a tagság lepontozta a könyvtáros kifejezést. Mint írják, a név akadályt jelent a szervezeti tagok céljainak véghezvitelében is. További észrevétel volt, hogy a könyvtárosképző kurzusok is sorra elhagyják a 'könyvtáros'-t megnevezéseikből; kifejezve a tevékenység szélesebb perspektíváját. Ja, a felméréseket az egyesület korábbi székházának értékesítéséből finanszírozták... (A könyvtár név híveinek sem kell aggódniuk: az Americal Library Association névváltoztatásáról egyelőre nincs hír.) (MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról