Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A kistelepülési könyvtár a könyvtáros életrevalóságán múlik

Ritka, hogy kistelepülési könyvtáros mutatja be tapasztalatait országos konferencián. 15 perces előadásában - Egy kistelepülési könyvtár(os) eszközei és lehetőségei a közösségfejlesztés területén - Paraginé Tóth Edina, Zákányszék könyvtárosa a könyvtáros szakmai kompetenciáiról és az egyesületi tevékenységről is szólt (Újra a könyvtárosok szakmai kompetenciáiról: kihívások és megoldások).
Könyvtára erősségei: a modern, akadálymentesített, 120 négyzetméteres tetőtéri könyvtár, ahova 2010-ben költöztek. (Tréfásan azt szokta mondani, ha valaki Zákányszéken liftbe száll, biztosan a könyvtárban találja magát - hiszen a település egyetlen liftje ebben az épületben működik). (vö.: link )
Emlékezetes volt, amikor könyvtárközi kölcsönzéssel Alaszkából megérkezett a kért könyvritkaság a zákányszéki könyvtárba, és megtapasztalhatta, hogy nincs lehetetlen: egy kistelepülés könyvtárhasználói sincsenek elzárva a világ dokumentumtermésétől, ha a könyvtáros át tudja hidalni a kérés és a lelőhely közötti távolságot (vö.: link ).
A rendezvények közül azokat emelte ki, amelyek eleinte újítónak, bizonyos szempontból szokatlannak számítottak (vö.: link ), de mára már bizonyított a közösségépítő hatásuk (mint pl. a múltidéző vetítések, kerékpártúrák). Szó esett még a könyvtárnak a helyi médiában betöltött szerepéről és marketing tevékenységéről.

Régebbi hírforrás(ok): Töltött csirke a kedves olvasónak link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról