Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


A KIT és az öncenzúra

A KIT-tel kapcsolatos, pl. a megrendelőszám-emelkedésben és személyes visszajelzésekben mért bizalom arra készteti a szerkesztőket, hogy más források által nem közölt információkkal is szolgáljon. A könyvtári rendszeren belüli információk beszerzése azonban gyakran akadályokba ütközik. Pl.:
- Sokan csak 'homályos folyosókon' osztják meg a mások figyelmére kimondottan igényt tartó, első kézből származó információt, de nevüket nem vállalják, mert félnek az esetleges következményektől. -- "Tudod, én közalkalmazott vagyok, és: ismered a realitásokat." Forrás nélkül a hír pedig nemigen közölhető.
- Gyakori felvetés, hogy egyébként megjelent, vagy elvileg elérhető anyagokból azért nem lehet idézni, mert valakik megsejthetik, hogy ki által jutott a KIT-hez az anyag, és annak rossz következményei lehetnek. - "Elmondom, megmutatom, de nem írhatod meg!"
- 'Hirtelen puhábban szorított kézfogásban' (vö.: Illyés Gy.: Egy mondat a zsarnokságról) is része van a szerkesztőnek, mikor a hatékony együttműködések hirtelen lezárulnak egy rövid telefonnal, emaillel, vagy a hírek szótlan elmaradásával.
A KIT nem kívánja kellemetlen helyzetbe hozni információforrásait, és igyekszik elkerülni veszélyeztetésüket. Ezzel akaratunkon kívül korlátozzuk az információáramlást, a vélemény nyilvánosságát. A KIT célja azonban változatlanul a nyilvánosság határainak módszeres tágítása.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról