SzavazásSzámít-e a szavad a könyvtárban?
KIT hírlevél évfolyamok2024
|
A könyvtárosok és informatikusok társadalmi helyzete és imázsaA könyvtáros és információs szakember társadalmi presztízse egyáltalán nincs arányban azzal a munkával, amelyet végez. Ezt a tényt nem lehet egyik napról a másikra megváltoztatni, el lehet azonban gondolkodni az okain, majd szisztematikusan megkeresni azokat a lépéseket, amelyek a helyzet javításában előbbre vihetnek. Alacsony társadalmi presztízsünk javítása érdekében jobban és többet kellene képeznünk magunkat, öntudatosabb, erélyesebb, rugalmas, innovatív hozzáállással bizonyíthatnánk, hogy méltó utódai vagyunk híres elődeinknek. Problémáink összefüggésben vannak azzal is, hogy az emberekkel foglalkozó más szakmákkal szemben, vannak még hiányosságaink a képzésben, főként annak az oktatásában, hogy miként viselkedjünk a használóinkkal. A pozitív imázs kialakítása hosszadalmas folyamat, amiért meg kell dolgozni, és amit könnyen el lehet veszíteni. A pozitív képhez nemcsak a könyvtáros személye járul hozzá, hanem a könyvtár által kínált szolgáltatások is.
Hírforrás:
Kniznica. 2006/6-7. Referálva: Könyvtári Figyelő 2007/1. ref.: Prókai M., Manci: link
2007. július 04. • Továbbküldöm a hírt Link e hírhez: Régebbi hírforrás(ok): Kniznica. 2006/6-7. Referálva: Könyvtári Figyelő 2007/1. ref.: Prókai M., Manci: link |
FeliratkozásA heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását. A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel. KIT - hírcsokrok
Néhány tematikus gyűjtemény a lapból
HírlevélrőlA hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest). A KIT tulajdonosa: GM Info Consulting Kft. |
impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról |