Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

A világ legjobb épülete, 2019 - a LocHal könyvtár, Tilburg

A LocHal Közkönyvtárat link hirdették ki a 2019-es Építészeti Világfesztiválon a világ legjobb épületének. (Korábban itt szóltunk az épületről: link .) A használaton kívüli vasúti épületet alakítottak át egy innovatív nyilvános könyvtárrá.
A LocHalnak otthont adó épületet eredetileg 1932-ben építették, és mozdony-hangárként működött, majd lebontásra készítettek. A Civic Architects több építészeti irodával együttműködve alakította a helyi közösséget szolgáló könyvtárrá, közösségi térré és kulturális központtá.
A belsőépítészek az ipari oszlopokat szabadon hagyták, és a régi vasúti pályák a helyükön maradtak. A régi vonatalvázak tetejére épített nagy asztalok fel-le mozgathatók a vágányokon. Színpadot is létrehoztak kültéri rendezvények számára. Másutt hangulatos munkaszoba jött létre, dekorációs könyvekkel bélelt falakkal és mennyezettel. Ezt a dizájn a közeli mese-vidámpark ihlette gyermekkönyvtárban is visszaköszön. (ref.: MG)

Régebbi hírforrás(ok): Nagyvonalú könyvtár született Tilburgben - vasútállomásból link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról