Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Amikor a könyvtárak nem hordoznak értéket -- és amikor igen (olvasóink szavazatára)

Minden könyvtáros tudja, hogy a könyvtár értéket hordoz és közvetít a felhasználók felé. Az egyik legfontosabb tevékenység megérteni és bemutatni, vajon miért is kedvelik a felhasználók a könyvtárat. Új kutatások 30 féle értéket neveztek meg a Maslow-skála négy szintjén. Lássuk a kategóriákat:
1. funkcionális: mit jelent és mit ad a könyvtár fizikailag? - Időt takarít meg, információt nyújt, rendszerez.
2. érzelmi: a közösség bevonása a könyvtár életébe, valamint aktivizálása a könyvtár érdekében. - Elérhetőséget biztosít, szórakoztat.
3. életminőség: pl. a közösség tagjaira pozitív hatással lévő programok (olvasás- és íráskészség-fejlesztés, érettségire való felkészítés). - Az összetartozás érzését erősíti, reményt ad.
4. szociális hatás: csökkenteni igyekszik a szociális különbségeket. - Önmegvalósítás, személyiségfejlesztés, belső átalakulás elősegítése.
A szlogen - miszerint a könyvtár változást hoz az olvasók életébe - nem közvetít igazi értéket, ha nincs mögötte megfelelő akarat a változtatásra. (ref.: Nagy M.)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról