Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Amit a Michelin-csillagos éttermek alapelveiből tanulhatunk

A Michelin-csillagos éttermek kitűnnek a mezőnyből, exkluzív tartalmat, szolgáltatásokat kínálva. Nézzük csak, négy jellemzőt kiemelve közülük, melyeken könyvtárosként is elmélázhatunk...

1. Szezonalitás: úgy tűnik, az, hogy a múlt héten jártam már ott, az nem jelenti, hogy legközelebb ne kaphatnék új benyomásokat, élményeket.
2. Helyi alapanyagok: mert mit ér az a könyvtár, amelyikben ÉN - helyi ember, helyi identitás, ráadásul ügyfél... - valamilyen módon nem vagyok megtalálható?!
3. Helyben készítés: nem feltétlenül baj, ha vannak tevékenységek, szolgáltatások, amelyeket mások, távolabb állítanak elő, de az fontos, hogy annak végső simításai, megjelenítése helyiek legyenek, mint az udvariasság, precízség, kiszámíthatóság, mosoly. Az pedig alap, hogy előre megtudakolják esetleges ételérzékenységemet, speciális kívánságaimat.
4. Kreatív tálalás: saját, otthoni könyvtáram megszokott, jó forrást biztosít, de ha valami kreatívra, meglepetésre vágyok - ugyanaz, de valahogy meglepetésemre mégis más, különleges, akkor érdemes igénybe vennem a szolgáltatást. (MG)

Hírforrás: KIT-információ ; Mikulás Dávid
2025. március 12.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=amit_a_michelin-csillagos_ettermek_alapelveibol_tanulhatunk
Régebbi hírforrás(ok): Használói élmény - analógia a profi tájékoztatáshoz hazai Michelin-csillagos éttermekből 3. link Használói élmény - analógia a profi tájékoztatáshoz hazai Michelin-csillagos éttermekből 2. link Használói élmény - analógia a profi tájékoztatáshoz hazai Michelin-csillagos éttermekből 1. link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.




Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról