Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Mobiltelefon-alkalmazást fejlesztettek a menekülteknek -- megint az önkéntesek

Telefonos információs alkalmazást fejlesztett a Migration Aid a menekülteknek. Az InfoAid egyelőre csak a Google Playből érhető el androidos telefonokra, de már így is óriási segítség lehet a menekülteknek. A fejlesztést a 444 szerint egy Nina nevű lány és néhány barátja végezte el a Migration Aid csoportnak.
A menekülteknek az éppen aktuális információk mellett azt sem árt tudni, hogy Magyarországon iható a csapvíz, mert sokaknak ez nem teljesen alap, de sokan azzal sincsenek tisztában, hol vegyék meg a vonatjegyeket, így gyakran előfordul, hogy hamisítványokkal húzzák le őket. Zsohár Zsuzsanna szerint az InfoAid hatalmas segítség lenne a számukra, mert így a menekültek tudnák, hogy hol kaphatnak orvosi ellátást, de az olyan dolgokra is fel akarják hívni a figyelmüket, hogy gyűjtsék össze maguk után a szemetet, mert a helyiek nem nézik jó szemmel, ha szeméthalmok maradnak utánuk.
Az angol mellett lehet majd arabot, pastut, fárszit, urdut és görögöt is választani lehet majd. Az alkalmazást még fejlesztik, ehhez várják a további segítséget.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról