Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Artchivum Művészeti Kutatóintézetet és Adatbázis vége -- félelem a lelepleződéstől

1999-ben megnyitotta, majd nemrég bezárta az Artchivum Művészeti Kutatóintézetet és Adatbázist Bélai György, a gyűjtemény alapítója és eddigi működtetője.
A művészettörténészek, művészek, művészetkedvelő magánszemélyek, különböző kulturális és társadalmi szervezetek közül sokan adakoztak, de az Artchivum anyagának legjavát ? amelynek alapja a mára 280 ezer tételt meghaladó, döntően magyar vonatkozású szakirodalomból álló könyv- és levéltár, melyben katalógusokat, művészeti könyveket, eredeti kéziratokat, folyóiratcikkeket, meghívókat, plakátokat, hang- és filmes anyagokat őrzünk -- a magánvagyonomból vásároltam meg. Az állami intézmények közül csak a Szépművészeti Múzeum Könyvtárával sikerült megállapodnunk. Az anyagok tematikus feldolgozásáért cserébe a saját számítógépeinken, szkennereinken digitalizált tételeket megkapta a múzeum is, ezzel elkezdtük a könyvtár állagmegőrzését. A kutatók használhatják a digitalizált anyagot, mi pedig számos új információval bővíthettük az Artchivum adatbázisát.

Régebbi hírforrás(ok): Adatbázisból szakmai hub, magánerőből. Minta, könyvtáraknak is link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról