Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Átadták Miskolcon A Könyvtár Önkéntese Díjat

A Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár munkatársainak javaslatára ebben az évben P. Kováts Éva magyar-francia szakos tanár, a francia klub vezetője érdemelte ki A Könyvtár Önkéntese Díjat.

A II. Rákóczi Ferenc Könyvtárban működő önkéntes program részeként jelenleg szerződéssel heten dolgoznak ebben a formában. A hosszú ideig magas színvonalú munkát végző önkéntesek díjazására alapította ebben az évben a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár A Könyvtár Önkéntese Díjat. Az elismerést az önkéntesek nemzetközi világnapjához kapcsolódóan adták át. Idén P. Kováts Éva érdemelte ki az elismerést, aki már több évtizede kapcsolatban van a könyvtárral, hiszen a különböző rendezvényeken népszerűsíti a francia kultúrát. Immár 4 éve önkéntesként segíti a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár munkáját többek között azzal, hogy elvállalta a francia klub vezetését. Emellett szakmai segítséget nyújt az intézménynek a francia nyelvű állomány fejlesztésével kapcsolatban, valamint szerepet vállal a francia nyelvű előadások szinkrontolmácsolásában.

Ötleteivel, kapcsolataival segíti, színesíti a könyvtári rendezvényeket. Szoros kapcsolatot ápol az intézményben működő többi nyelvi klubbal is, bekapcsolódik azok foglalkozásaiba és szorgalmazza a közös programok létrejöttét. Több évtizedes nyelvtanári pályáján megszerzett szakmai, módszertani tudását megosztja a többi nyelvi klub vezetőjével, ezért P. Kovács Éva a magas színvonalú önkéntes munkájának eredményeként vehette át A Könyvtár Önkéntese Díjat.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról