Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Az IFLA Alexandriai Manifesztuma -- vitatható adatokkal

Az információs társadalommal foglalkozó tuniszi ENSZ-világkonferencia (World Summit on Information Society) előkészítéseként Alexandriában gyűltek össze a könyvtáros világszervezet képviselő, s főbb szándékaikról kiáltványt fogalmaztak meg. Ebben az alábbi számok szerepelnek. Világszerte több mint fél millió szolgáltató hely (nincs ennél több?) Összesen 15 ezer kilométer könyvtári állvány (ez nagyon kevésnek tűnik: 15 millió méterszer átlag 40 egység = csak 600 millió lenne a világ könyvtári állománya, miközben az USA közkönyvtárai maguk 800 milliós állományt gondoznak?). Fél milliót jóval meghaladó internetes számítógép a könyvtárakban. 1,5 trillió (1500 milliárd?!) kölcsönzés évente: a 6,5 milliárdos emberiséggel számolva fejenként 230?! 2,5 milliárd beiratkozott könyvtárhasználó (?): a 6,5 milliárdhoz viszonyítva 38%. Vajon hogyan jöttek össze ezek az ingatag számok? (SP) - F: nov. 18.

Régebbi hírforrás(ok): link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról