Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Az olvasás menő dolog a fiúknak is -- ha sikerül kommunikálni

Fontos szempont a gyarapításban a fiúk speciális igényeinek megfelelő gyűjtemény kialakítása. A kiadói kínálat újabban kedvezőbb, kifejezetten fiúknak szóló sorozatok jelennek meg, amelyekre az érdekes borító mellett a tartalomban fiús témák, akciók, sok feszültség jellemző. A sorozatra a Fiúk kulcsszó hívja föl a figyelmet, a könyvtárakban jól látható helyre kerülnek. Az igazi nehézséget a potenciális fiú könyvtárhasználók becsalogatása jelenti a könyvtárba. Kampányszerűen került sor a felnőtt férfi korosztály olvasásra invitálására 'Az ember (ha férfi) olvas!' címmel. A kétértelmű (Man(n) liest!) felirattal a drezdai városi könyvtárakban a felnőtt férfiolvasókat csalogatták a könyvtárba. A Michelangelo Dávid szobráról készült plakáttal nem csak a férfiakat szólították meg. A drezdai sportgimnázium fiú diákjai közreműködtek abban a fotósorozatban, amellyel az ifjú titánokra hatottak. A kampány rámutatott, hogy az olvasó fiúk ugyanolyan 'cool', sportos egyének lehetnek, mint a mai fiúideálok. A kétméteres plakátokon a fiúk kedvenc könyvük társaságában megnyerő, magabiztos pózokban láthatóak. A monumentális, mozgatható reklámfelületek mellett külső és belső plakátokon is a 'menő fiúolvasó' megjelenítésére törekedtek a könyvtárak. A 'mintaolvasók' körébe híres férfiakat (színészeket, sportolókat) is bevontak, példát mutatva velük különböző rendezvényeken. (ref.: Prókai M.)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról