Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

B1-es nyelvvizsga (nyelvismeret) szintjén szólítja meg a más anyanyelvűeket a könyvtár

A rendezvényeinket hollandul tartjuk, és a szervezés is ezen a nyelven folyik - mondta Deuten-Makkai Réka, a Mikes Kelemen Kör, a Magyar Információbrókerek Egyesülete és a KIT Hírlevél online könyvtárszakmai rendezvényén.
- Az önkormányzattól lehetőséget kaptunk ugyan a fordításra is, hogy jól körülhatárolható arab, török stb. közösség számára fordítsunk. De alapvetően a legkönnyebben használható nyelvezetet használjuk, a hollandot. Ennek az a célja, hogy a célcsoport tanulja meg a nyelvet, illetve így van esély annak megszeretésére is. Ezért lényeges törekvés a nyelvhasználat egyszerűsítése. Nem csak a könyvtárak, hanem az önkormányzatok is törekednek a B1-es szintű nyelv használatára - amire nem mellesleg jogszabály is kötelezi őket. - Deuten-Makkai Réka, a Hágai Városi Könyvtár programvezetőjének előadása volt: "Vagy bezársz, vagy átalakulsz - gyűjteménytől a kapcsolatig, Hágában."

Régebbi hírforrás(ok): Megújul a környék, ha könyvtárat telepítesz oda (Hága) link Használókat tájékoztató prospektus 3 nyelven -- mind németül link Használati szabályzat - használónak kedvez az egyszerűsített link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról