Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Barátokkal együtt dolgozni - Design thinking 2.

Folytatva link Design thinking sorozatunkat...
Az IDEO alapítója, David Kelley link olyan helyen szeretett volna dolgozni, ahol barátok között lehet. Kívánsága nyomán született meg a világ egyik vezető design cége. Weblapjukon link rengeteg ötlet, inspiráció található a kreativitás-fejlesztés szolgálatában.
A gondolkodás történetének leírása tartalmazza az alábbi mondatokat: "Charles Florida link a The Rise of the Creative Class (A kreatív osztály felemelkedése) című könyv szerzője egyik írásában a zseni új típusát teszi meg a kreatív osztály paradigmatikus hősének: ez az új típusú hős - Florida szerint 38 millió található Amerikában -, olyan "zseni", aki az alkotó munka mellett nem mond le az élet élvezetéről sem, hiszen olyan városban vállal csak munkát, ahol jelen van a három T:
- high tech
- tolerancia
- talentum
vagyis az innováció nagyvárosaiban a bohém technonomádok szórakozva dolgoznak és dolgozva szórakoznak."
Ha a 3T elvét követjük, melyek közül véleményem szerint a könyvtárosok a két utolsó birtokában vannak, akkor a legelső előnyeinek kiaknázása sem jelenthet problémát - ha nem is szilícium-völgyi színvonalon, de mindenképpen úgy, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki a rendelkezésre álló eszközeinkből. Bár Charles Florida tézisei sok bírálatot váltottak ki, fontos hangsúlyt helyez arra a megközelítésre, amely többek szerint is a jövő emberének legfontosabb 3 tulajdonsága kell, hogy legyen. Ami megtalálható a gyöngyösi könyvtár munkatársaiban is, akik videó-sorozatukat nemrég kezdték meg. link (Kocsis Dóri)

Hírforrás: Kocsis Dóri
2020. augusztus 05.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=baratokkal_egyutt_dolgozni_-_design_thinking_2
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról