Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Belső kommunikáció - hatékonyan. Csak pár percben!

Az agilis menedzsment-módszertan (v.ö.: link / napi scrum megbeszélés) egyik fontos eszköze a Scrum, amely kis csoportok önszervező működésére alapoz. Ennek egyik eleme a napi/heti "standup", amelynek keretében a csoport tagjai fejenként pár percben (és nem hosszabban!) beszámolnak az előző időszakban végzett munkájukról, a rájuk váró feladatokról, és a közben felmerült kérdésekről, problémákról. A Scrum-master természetesen ügyel az időkorlátok betartására - ami által megelőzhető, hogy a bőbeszédűbb kollégák szövegteljesítménye uralja el a terepet. Az eljárás célja a hibák, elakadások azonosítása. De az alkalom nem(!) számonkérés, ugyanis annak kiiktatása aktívan segít az őszinteség fenntartásában.
A max. 2 perces beszámoló segítségével bármilyen kisebb munkacsoport tagjai könnyen képben maradhatnak a többiek munkájával és a csoport teljesítményével, amely megteremti az őszinte feltárást és élteti a megoldásközpontú gyakorlatot. (Takács Dániel)

Hírforrás: Takács Dániel
2020. december 11.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=belso_kommunikacio_-_hatekonyan._csak_par_percben
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról