Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Celje - automatikus kölcsönzés és dokumentum-válogatás (fotókkal)

Folytatva a celjei könyvtárban tett barangolást link most a teljesen automatizált kölcsönzési rendszerre összpontosítunk.
- A könyvek hátsó borítóján a címke a hagyományos vonalkód mellett RFID-t is tartalmaz. Számunkra meglepő, de a gerincen nem volt szükséges tehát jelölés: az állományellenőrzés pillanatok alatt, szkennerrel történik. Az RFID-t kölcsönzésnél és visszahozatalnál is használják, az utóbbi 0-24-ig bármikor történhet, a könyvtár bejárata mellett. (Persze a hagyományos kézi visszavétel is működik nyitva tartás esetén.) Ha megtelik az automata tárolóegysége, pl. hosszú hétvégék esetén, akkor a visszavételt megtagadja a rendszer, ám a késedelmi díj továbbra is gyűlik. E tényre írásban is felhívják a figyelmet. A földszintre visszahozott dokumentumokat a rendszer válogatja a pinceszinten, és tematikus szempontból külön-külön mozgó konténerekbe teszi, melyet a könyvtárosok visznek szét az épületben. Bármennyi könyv kivihető, de egy címből csak egy példány vihető (e korlát betartásával egy olvasójeggyel akár az egész könyvtárat kiüríthetik). (Szörényi Szabolcs)
A kölcsönzési rendszer jól látható a könyvtár imázsfilmjéban is: link .
Kölcsönzési díjak a honlapon: link .

Hírforrás: KIT-információ ; Osrednja knjižnica Celje
2017. június 16.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=celje_-_kolcsonzes
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról