Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Diákok értékelik az iskolai könyvtárost is - több fronton

Múlt héten megjelent anyagunkhoz - Egy vépi tanárnő merész húzással állt elő. Vajon lesznek-e (iskolai) könyvtáros követői? link - írt kommentárt Szakmári Klára:
- Iskolánkban még az életpályamodell bevezetése előtt - pont "minőségbiztosítási" szempontból standard, anonim e-kérdőíven értékelték a diákok tanáraikat, így engem is, mint könyvtárost és magyartanárt. Igaz, a könyvtári szempontok kevésbé érvényesültek, de nagyon tanulságos volt. Jól látták az erősségeket és gyengeségeket. Jó volt tőlük visszajelzést és bátorítást kapni. Emellett a DÖK-alapította Arany-tollat is meg lehetett kapni a diákok javaslata alapján. A legtöbb szavazatért járt az Év tanára- Arany-toll díjasa cím (sajnos, mióta új igazgató van, ezek a dolgok megszűntek... neki nem fontos, sőt.)
- Magam is szoktam visszajelzést kérni a könyvtárinformatika órák után, és régebben magyartanárként is - szöveges értékelést: Mivel voltál elégedett? Mi volt hasznos számodra? Miről nem hallottál még? Mit fogsz hasznosítani a tanultakból? Mit csináljak másképp? Miről legyen még szó? Mit szeretnél a könyvtárban: dokumentum, program, szolgáltatások terén. Emailben, dobozba dobott papíron és szóban is. Ha közvetlenül elmondják, akkor rögtön vissza tudok kérdezni, tudok pontosítani és jobban kiderül, hogy miért volt neki problémás valami. Igaz, ez nem túl egzakt, de mégis valami visszacsatolás.
- A pedagógus életpálya-modellhez is kapcsolódik a diákok értékelése: pl. a belső értékelés során, ami 7 évente mindenkit elér. Itt is egy standard kérdőívet tölthetnek ki a diákok - ha év elején a DÖK írásban kéri! - az őket tanító, éppen soros tanárokról. Eredményét jegyzőkönyvezni kell, és ezt is jó felhasználnia a pedagógusnak saját fejlesztési tervéhez. Az összesített diák / szülő / kolléga értékelésébe a tanfelügyelő, és pedagógus-minősítés esetén a minősítő bizottság két tagja is belenézhet - elvileg minden közoktatási intézményben.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról