Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Díjazás-diskurzus a romániai magyar könyvtárosok között

Az elmúlt közel egy hónapban felizzott a RMKE-levelezőlista a Romániai Magyar Könyvtárosok Egyesülete által évente adományozott RMKE- és a Monoki István-díj odaítélése kapcsán. Évek óta felmerül, hogy szabályozni lenne érdemes a kiosztás mikéntjét pl. ki szavazzon (könyvtáros, valakik által meghatározott szakmai grémium vagy könyvtárhasználók), nyíltan a levelezőlistán, vagy bizottság számára eljuttatni a javaslatokat; életmű-jeleggel, vagy fiatalok ambícióit is elismerve. A különféle álláspontok mérkőzése még tart, miközben már a lehetséges díjazottak nevei is elhangzottak. Első ízben 1992-ben adták át az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület művelődési díjait. (A Monoki István-díjat a könyvtárügy terén folytatott tevékenységéért Tavaszi Hajnal kapta.) (az RMKE-levelezőlista bejegyzései alapján: MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról