Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Egyetemi hallgatók és a könyvtári számítógépek használata: szükség van még rájuk?

A felsőoktatási könyvtárak hagyományosan számítógépeket biztosítanak a hallgatók számára a gyűjtemény elérésére és újabban a tanulás minden tekintetben való megkönnyítésére. A legújabb technológiai változások, elsősorban a mobil eszközök elterjedése felveti a kérdést, hogyan tudnának a könyvtárak a legjobb technológiai támogatást nyújtani, és ez miként hatna a többi könyvtári szolgáltatás használatára. A Kaliforniai Állami Egyetem San Marcos könyvtárában két éven keresztül vizsgálták a hallgatók számítógép-használatát, mind a könyvtár asztali számítógépeiét, mind a hallgatók saját laptopjaiét. A tanulmány azt találta, hogy bár a hallgatók egyre növekvő számban rendelkeznek mobiltechnológiával, még mindig határozottan jobban szeretik a könyvtári számítógépeket használni. Az is bebizonyosodott, hogy a könyvtári számítógépet használó hallgatók nagyobb valószínűséggel vették igénybe a könyvtár egyéb szolgáltatásait és nyomtatott állományát is. (Egyetemi hallgatók és a könyvtári számítógépek használata: szükség van még rájuk?; Autoref.)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról