Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Elakadt párbeszéd a könyvtári stratégiáról

A Masters... konferencia Új Magyarország -- Új könyvtárak szekciójában a jelen lévő Skaliczki Józsefné javaslatára pályázati módszertani feladatokkal telt az idő egyharmada. A témán Darvas Tóth Péter fordított, amikor moderátorként szóba hozta a készülő stratégiai tervet. Így felmerült a kérdés, hogy az egyes stratégiai javaslatokat ki és milyen szempontból, indokkal fogadja vagy veti el? Például a könyvtárak által jelzett forgalmat összegző KSH-adatok és az OSZK--Tárki használók reprezentatív megkérdezésén alapuló használati adatok közül miért az utóbbit használja következetesen az egyébként használóközpontúságra hivatkozó stratégia? A helyzet azért volt izgalmas, mert a főosztályvezető-helyettes tőle függésben nem lévő emberek előtt is indokolhatta volna a stragégiakészítés során hozott döntéseit. Erre azonban idő előtti távozása miatt nem került sor (részletesebben: link ). Így egyre jobban értem, hogy miért mondta Hiller István a szegedi vándorgyűlésen, hogy kevesli a könyvtári stratégiával kapcsolatos vitát. Skaliczki Józsefné távozása után a könyvtárak egyéni stratégiája és a nemzetközi benchmark néhány összefüggéséről (pl. lebegő állomány megvalósítási lehetősége) kerekedett eszmecsere. (MG) -- További beszámolók a konferenciáról: link -tól vissza , link Masters 1-6.

Hírforrás: Mikulás Gábor, HSD blog, link link link Konferencia.klog, link
2007. november 21.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=elakadt_parbeszed_a_konyvtari_strategiarol
Régebbi hírforrás(ok): Mikulás Gábor, HSD blog, link link link Konferencia.klog, link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról