Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Elindult az első magyar online közösségi könyvcserélde

A rukkola.hu az első magyar közösségi könyvcserélde, ahol a felhasználók egymás között csereberélhetik (rukkolás=könyvfeltöltés, happolás=könyvfoglalás) a felületünk segítségével ingyen a könyveiket. Hatalmas érdeklődés és igény van az oldal iránt, hiszen megvalósítottuk a manapság nagy népszerűségnek örvendő könyvmegállók online változatát, azzal a plusz szolgáltatással, hogy itt ismerkedhetnek is egymással az olvasni szerető emberek.
Egy kis összegzés a rukkola.hu könyvcserélde statisztikájából: múlt héten hétfőn éljfélkor nyitottunk, 60 db könyvvel és 100 felhasználóval, akik a tesztelőink voltak. Kevesebb, mint egy hét
alatt 2000 felhasználó, 12.000 feltöltött könyv lett, 800 happolás történt, amiből már 300 passzolva is lett. Tehát nagy iramban növekszik az oldal látogatottsága és a tendencia folytatódni látszik. A sajtóban rendkívül jó visszhangot kaptunk, két Kossuth rádiós interjú és számtalan online újság megjelenés van mögöttünk, többek között az index.hu-n, az Origon és a Nők Lapja Cafén is pozitív kritikát kapott az oldal. Az oldalt folyamatosan fejlesztjük, minden együttműködésre nyitottak vagyunk a könyvtárakkal is.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról