Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Elismerés a könyvtárban tevékenykedő önkénteseknek

2018. december 21-én elismerésben részesítette az önkéntesek munkáját a csíkszeredai Kájoni János Megyei Könyvtár vezetősége. Az önkéntes ifjak és felnőttek vagy a szakmai gyakorlatra jelentkező fiatalok a közösség szolgálatában hasznosan tölthetik a rendelkezésükre álló szabadidőt a könyvtárban, illetve új ismeretekkel is gyarapodhatnak. 2018-ban a könyvtár új menedzsmentje még jobban odafigyelt arra, hogy lehetőséget teremtsen az önkéntes könyvtári tevékenységre. Az évzáró rendezvényen Gyulai Arthur igazgató méltatta az önkéntesek értékes, hasznos és kreatív munkáját. Évek óta természetes a fiatal önkéntesek jelenléte a könyvtárban, 2018 nyara óta középiskolások és frissen diplomázott fiatalok is tevékenykednek a könyvtárban, de akad felnőtt is, aki kipróbálja az önkéntes munkát. Péter Katalin könyvtáros koordonálásával kapcsolódnak be a könyvtár mindennapjaiba az önkéntesek: nyolcan vehették át az elismerő oklevelet köszönetképpen munkájukért. (via ReMeK-e-Hírlevél)

Régebbi hírforrás(ok): Önkéntesek segítsenek-e a bezárásközeli közkönyvtárak nyitva tartásában? link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról