Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Egymást támogató büfé, kávézó és könyvtár (képekkel)

Ma is gerjeszt vitát, mekkora teret kínáljon a könyvtár az evés-ivásnak. A használói szokásokat követő trend az, hogy egyre nagyobbat. S bár a könyvtár feltehetően nem válik étkezdévé, a kétféle tevékenység között más-már szimbiotikus kapcsolat alakul ki, sőt: azon túl, hogy a könyvtárakban étkezni is lehet, az vendéglátóipar olvasnivalót is kínál, nyomtatottat és elektronikusat egyaránt. Eheti képeink a link -n holland, német, norvég és magyar példákat hoznak.
1-2. Vendéglátó-egység a bőrfoteles lapolvasó mellett (Almere, Hollandia)
3. Kávézólánc a könyvtárban (Katona József Könyvtár, Kecskemét) Bővebben: ld. alább.
4. Kávéautomata az olvasóteremben (Neuhausen, Németország) A könyvtárosok nem aggódnak a könyvek épségéért: sokkal fontosabb az olvasó kényelme.
5. Söröző a főiskolai könyvtár alagsorában (Bislet Hogskolesentrale, Oslo, Norvégia)
6. Kocsmakönyvtár Nagykovácsiban. A világhírnévre szert tett vendéglátóipari egység a másik oldalról közelíti a szinergikus tevékenységet, azaz a könyvtár versenytársa lehet.
7. Könyvolvasó a kávézóban (Panini, Budapest) -- több étterem, kávézó kínál könyveket, részben dísznek, részben olvasásra. Az internet-kávézók, vagy a McDonald's pedig kölcsönzőszolgálattal is kísérletezett.
8. Falusi könyvtár -- a szomszéd kávézóból nézve (Schalkhaar, Hollandia).
A könyvtár evési, ivási lehetőség hiányában használókat veszít. (MG)

Régebbi hírforrás(ok): Könyvtárszövetség: snack, Starbucks, popzene -- növelik a könyvtári forgalmat link Van-e bejárata a könyvtárnak a kávézó felől is? -- filozófia és pénzbevétel link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról