Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Felfedező csomagokat kínál a könyvtár, bevezetve új hobbikba és készségekbe - videóval (olvasóink szavazatára)

Egy iowai könyvtár link kiterjesztette szolgáltatásait. A könyvkölcsönzésen kívül indulásképpen 21 felfedező készleteket is ajánl, csomagokban. "Próbáld ki, mielőtt megvennéd" - szól az alapötlet. Mindegyik új készségek megtanulására fókuszál, vagy új hobbi kipróbálására ösztönöz. Pénzügyi beruházás és kötelezettség nélkül.
Morgan Reeves gyerekkönyvtáros a gyerekeknek szóló készletek összeállításában vett részt. Olyan tevékenységekre fókuszált, amelyet a szüleikkel végezhetnek. Süti dekorációtól kezdve az ukulele kipróbálásán át a kódolás tanulásáig robotokkal.
Minden csomag tartalmazza a kezdéshez szükséges eszközöket. A bogár- és rovarfelfedezőben például van terrárium, nagyító, lepkefogóháló, 3 bogárnézegető doboz. Minden csomagban van könyv is.
Tiniknek és felnőtteknek is vannak készletek. A felnőttek választhatnak pl. kötés, horgolás, madárnézés, csillagnézés, biciklizés, otthoni energiahatékonyság közül. A tiniknek van pl. pickleball (tenisz és pingpong keveréke) készlet a kipróbáláshoz.
A készletek élethosszig tartó tanulásra ösztönöznek. Ami a könyveken túl is elérhető. Kipróbálni valami újat, amit mindig szerettél volna, vagy amire még soha nem gondoltál. A könyvtár egy alapítvány 1500 dolláros támogatásával tudta fedezni a készletek költségét. (ref.: Habók Lilla)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról