Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Ha proaktív könyvtáros akarsz lenni: hogyan élhetjük túl bezártságot és a távmunkát?

Mit tehetünk könyvtárosként saját stresszünk oldásában? Milyen szolgáltatásunk lehet ugyanerre a használóink számára? - Hogy erre nem kaptunk képzést a könyvtáros iskolában!? - Lehet, hogy fontosabbá válik az alkalmazkodóképesség... Szóval, felkészülés indul! (MG)
- Most, hogy egyre többen dolgoznak távmunkában, illetve kényszerülnek önelszigetelésre, több idő juthat az olvasásra is, így előkerülhetnek azok a cikkek is, amelyek arról szólnak, mennyire árt az embernek a társaság hiánya. A The Guardian által megszólaltatott amerikai tudós, Julianne Holt-Lundstad elmondta, hogy a társas kapcsolatok hiánya növeli a gyulladások, illetve a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának veszélyét, s a statisztikák szerint az egyedüllét és az elzárkózás - természetesen hosszabb távon - 25-30 százalékkal növeli a korai halál kockázatát. "Az egyik ok az, hogy a társas kapcsolatok segítenek a stressz kezelésében" - magyarázta. Néha viszont az összezártság is okozhat nehézségeket, és a távmunka megtanulása sem egyszerű azoknak, akik megszokták a mindennapos munkába járást. A karanténos lét és az évek során kialakult napi rutin eltűnése önmagában is stresszt okoz, s ezért a szakértők szerint az a legfontosabb, hogy az összezárt családtagok ne akarjanak törekedni a teljes harmóniára, mert arra semmi esély nincs.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról