Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Halál és feldolgozása - gyűjtemény és katalógus

A halál és feldolgozása témával kapcsolatos irodalom található a Tábitha ház link (gyermek hospice) épülő könyvtárában és annak online katalógusában. Itt gyűjtünk gyász és veszteségterápiás irodalmat, szakemberek és gyermekek illetve családtagok számára egyaránt. A katalógus: link
A Tábitha könyvtár célja: a Házban folyó hospice ápolási és gondozási tevékenység, a gyászterápiás munka, a szakma, valamint az érintett érdeklődők irodalommal, információval való támogatása.
Gyűjtőköre: hospice szakirodalom, pszichológiai, tanatológiai gyász-és veszteségterápiás szakirodalom, terápiára alkalmas gyermekirodalom a Házzal kapcsolatos sajtó és média irodalom. Katalógusunkban kiemelt hangsúlyt kap a dokumentumok speciális, mély tartalmi feltárása (pl. mesekönyvek életkor, meseterápiás cél pl. halál, halálfélelem, gyász, veszteség, bűntudat, betegség).
Az állomány szinte minden darabja (kb. 6-700 db könyv) adományozás útján került a könyvtárba, plusz online is elérhető, vagy pdf formátumban olvasható irodalom. A gyűjtés tudatos, figyeljük az irodalmat, a könyvkiadást az adatbázisokat és a kiadóktól szerezzük be adományozás útján a szükséges irodalmat.
Célcsoport elsősorban a Ház dolgozói: orvosok, ápolók terepauták és önkéntesek, a godozottjai és családtagok. A ház szolgáltatásai: kölcsönzés, könyvtárközi kölcsönzés, cikkszolgáltatás. Személyesen, helyben használattal a szakterület (hospice ápolásban dolgozók és önkéntesek) is használhatják a könyvtárat, illetve az online katalógus célja az irodalom és források - ha máshogy nem, bibiliográfiai szinten való összegyűjtése - nyelvtől függetlenül külsősöknek, legyen az érintett, szakember, vagy csak érdeklődő. (Hegyi Judit)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról