Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Használjuk ki nagy tárhelyű szervergépeinket archiválásra!

A könyvtári honlap jelszóval elérhető 'hátterében' olyan dokumentumok is hozzáférhetővé tehetők, melyek a szerzői jogi kötelmek miatt nem nyújthatók a széles közösség számára. Ezzel a regisztrált használók számára lehet archivált tartalmakat kínálni a könyvtár nagyobb tárhelyű szerverén. A szerverre a fájlokat a könyvtáros is feltöltheti, ő adhat jogosultságokat is. Ebből a gondolatból kiindulva fejlesztette ki a Halis István Városi Könyvtár a Nagykar nevű szolgáltatás ( link ) meghatározó részét, a 'Digitális gyűjtemény' linkje mögötti tartalmakat. A nyilvános felületen található tartalom (mely az összes tartalom 5-10%-a) napi ezer látogatót vonz. A hozzáférést igénylő olvasók jogosultsága több ezer dokumentum tanulmányozását teszi lehetővé. Az elmúlt 4 év alatt 15 ezerre szaporodott az ilyen módon jelszóval elérhető dokumentumok száma. A folyamatosan bővülő gyűjtemény (jegyzékét ld.: link ) az archivált állományok címet viseli.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.


interaktiv oktatástechnika portál logo

Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról