Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Használói mobilon kölcsönzés - hazai mérlegelés

Legutóbbi lapszámunkban megjelent hír link kapcsán Udvardy-Nagy István (SmertFreq) kifejtette:
- A jelenleg használatban levő HF technológiával működő könyvtárakban műszakilag megvalósítható lehet a mobilos kölcsönzés akár ma is, csak mobilapp kifejlesztése a kérdés. Félek azonban, hogy ez olyan biztonsági rést nyithat meg a könyvtári rendszerekben, melynek elkerülése több munka, költség mint amit nyernénk rajta.
- Véleményem szerint azonban, RFID szempontból az UHF technológiájé a jővő, mind lehetőségeiben, mind költségeiben kedvezőbb mint a régebbi HF. Ha fontosnak gondoljuk a mobil appal való kölcsönzés megvalósítását, azt a vonalkód segítségével bármely kamerás mobilkészülékkel (egyenlőre gyakoribb mint az NFC olvasóval ellátott) az UHF könyvtári rendszerkeben is megtehetjük. "Csupán" a megfelelő és biztonságos szoftver hátteret kell kialakítani.
- Vagyis nem kötném a mobilos kölcsönzést az NFC technológiához, inkább az igények, költségek, megbízhatóságot mérlegelném.
- Mi a különbség a HF és az UHF RFID technológia között? A választ ld.: link

Hírforrás: KIT-összeállítás
2019. július 24.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=hasznaloi_mobilon_kolcsonzes_-_hazai_merlegeles
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról