Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Házhoz viszik a könyveket, 30 főt látnak el -- Bp., 2. ker.

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Török utcai fiókjából évente mintegy ezer példány könyvet és hangoskönyvet szállítanak ki kerületi lakókhoz az önkormányzat segítségével. A kedvezményre jogosító igazolással, vagy igazolvánnyal a szolgáltatás térítésmentes és tagdíjat sem kell fizetni. A könyvtár nyújtotta szolgáltatás más formában már régóta a kényszerűségből otthon maradók rendelkezésére állt, de a gyakoribb, rendszeres és térítésmentes könyvházhozszállítás csak néhány éve honosodott meg. -- Régebben általában havonta, gyalogosan szállítottuk ki a könyveket, és a kölcsönzés feltétele hasonló volt, mintha személyesen jött volna be az olvasó -- mondta el Szirtes Katalin, a Könyvet Házhoz program felelős könyvtárosa. -- Azok vehetik igénybe szolgáltatásunkat, akik koruk vagy egészségügyi okok miatt nem tudnak kimozdulni otthonról, messze laknak, vagy nincs hozzátartozó, aki el tudná hozni a könyvtárból a könyvet. Jelenleg mintegy harminc főt látunk el rendszeresen, van, akihez gyakrabban járunk, másokhoz igény szerint csak kéthavonta. A könyvtárosok tapasztalata, hogy az olvasás mai napig sokak számára fontos szerepet tölt be a mindennapokban, főként, ha egészségügyi okok miatt nem tudnak kimozdulni otthonról. Többeknek a könyvjárat jelenti a kapcsot a világhoz. - F: jan. 8.

Hírforrás: Második Kerület, link
2008. január 09.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=hazhoz_viszik_a_konyveket_30_fot_latnak_el_bp_2_ker
Régebbi hírforrás(ok): Második Kerület, link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról