Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Hogyan ne keressünk interneten, avagy: paradigmaváltásra várvba

Kamarás István a Pannon Egyetem docense. Előadásában a könyvtár új funkciójáról beszélt.
'Más metaforát használtunk a könyvtárra, húsz-huszonöt éve, mint most. Akkor a város dolgozószobájának, klubnak, szalonnak neveztük. Ma nem véletlenül nevezem tudástárnak' -- mondta. Ezt a tudástárat kozmosznak, vagyis rendezett helynek nevezte. Káoszból jóval többet sorolt fel. Például az egyik nagy hazai könyváruházat, ahol szerinte az 'okos olvasó' és egy könyvtáros nem igazodna el. Ugyanis nem betűrendbe sorolják a könyveket és a címszavak alatt néha teljesen más témájú kötetet lehet találni. A hallgatóságnak elmesélte: egyszer nem talált egy dvd-t, előbújt belőle a könyvtáros és kérte, hadd keresse meg a raktárban, abban a reményben, hogy ott még abc rendben vannak a termékek.
Az internetet is káoszként tartja számon, használhatatlan információk halmaza. Mondott erre is példát: a családnak az állatkertben örökbefogadott állata Géza, a tapír, ezért a böngészőbe beírta a tapír szót, a hatvanezer találat között az állat leírása mellet táska- és írószerbolt is felbukkant.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról