Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Hogyan növelheti használóinak biztonságát a Denveri Könyvtár romló közállapotok mellett? (olvasóink szavazatára)

Pár hete egy hajléktalan férfi túladagolásban elhunyt a Denveri Közkönyvtár mosdójában. A könyvtár azóta a rendőrség fokozott jelenletét sürgeti rendszeres őrjáratokkal az épületen belül és kívül. Négy biztonsági őrt venne fel, így 25-re nőne a számuk. 70 további biztonsági kamerát helyezne el az épületben. A 2017 év végi költségtervezésen pedig 50 millió dollárt kérne az intézmény átalakítására, főleg biztonsági szempontból. Például csökkentené a polcok méretét, hogy átláthatóbb legyen a tér. A könyvtár szeretne segíteni a város problémáin, de így, hogy nem hivatalos hajléktalanszállóvá vált, az olvasóit ez negatívan érinti.
Többen beszámoltak arról, hogy a sok hajléktalan és a drogosok miatt nem fogják többet a könyvtárat látogatni. Nem merik szabadon engedni a gyerekük, mert nem tudják, hogy milyen mentális vagy fizikai problémája lehet a hajléktalan látogatóknak.
A könyvtárban egyébként két szociális munkás dolgozik teljes munkaidőben. Ők segítenek a napi több száz hajléktalannak, akik a könyvtárat látogatják. A kommunikációs szerint érthető az aggodalom, de a gyerekkönyvtár rész jól elkülönített, és az intézmény továbbra is biztonságos a gyerekeknek. Egyes látogatók úgy gondolják, ez jó alkalom, hogy a gyerekükkel megbeszéljék, milyen folyamatok zajlanak Denverben. A polgármesternek pedig jobban el kellene ismerni, hogy a könyvtárosok milyen erőfeszítéseket tesznek a biztonságos hely megteremtése érdekében. (ref.: Habók Lilla)

Régebbi hírforrás(ok): Azok a büdös olvasók -- a szégyenkezéstől a hajléktalanszálló-könyvtárig és feliratig link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról