Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Írásra, publikálásra készíti fel a tizenéveseket New York Közkönyvtára 1. (olvasóink szavazatára)

Ugye megvan, hogy a könyvtár minősége nem minőségi díjak meglétén múlik. Hanem azon mérhető le, hogy mennyire sikeresek a használói... (MG)

- A kutatási és szervezési készségek fejlesztését is segíti az írásművek készítése, ezért a New York-i Közkönyvtár publikációs, pályázati lehetőséget nyújtó oldalakat gyűjtött össze tinédzserek számára. Ráadásul egy megjelenés a felfedezésüket és egyetemi jelentkezésüket is segítheti - írja a könyvtár. Akár irodalmi, kreatív művészi vagy tudományos érdeklődéssel rendelkeznek a tizenévesek.
Néhány kiemelt példa a válogatásban ajánlott írásos pályázatok közül. A pályázatok angol nyelvűek, de egy részük nemzetközileg is pályázható (és akár jó példát adhatnak hazai listák készítésére is - szerk.):
- Apprentice Writer: 2021. március 15-ig pályázható középiskolásoknak szépirodalom, emlékirat, személyes esszé, vers vagy fotó feltöltésével link .
- Claudia Ann Seaman Awards for Young Writers: április 30-ig pályázható a világ bármely részéről középiskolásoknak, angol nyelvű művekkel. Eredeti, korábban még nem publikált kreatív írások adhatók be költészet, szépirodalom és kreatív nem szépirodalmi kategóriákban link .
- Teen Ink Magazine: a magazin folyamatosan jelenteti meg 13-19 évesek cikkeit, költeményeit, fotóit, videóit és akár regényeit, könyveit is. (link
- Princeton University Ten Minute Play Contest: március 31-ig adhatnak be 11. osztályosok pályaműveket a dramaturgversenyre, amelyet a Princeton Egyetem oktatói bírálnak el link .
- World Historian Student Essay Competition: május 1-ig a diákok legalább ezer szavas esszében mutathatják be, hogy szerintük a történelem hogyan hatott jelenlegi életünkre. (link
- Write the World Competition: minden hónapban más témában küldhetnek be pályázatokat a 13-18 éves diákok. Legközelebb például dalszövegíró pályázatokat várnak, és külön díjazzák a szövegeket és a felvett dalok esetében az előadásokat. link .
- Lloyd Davies Philosophy Prize: június 22-ig küldhetnek be esszét 12. osztályosok 3 filozófiai témában, amelyet tavasszal hirdetnek majd ki. A bírálók figyelnek a gondolatok eredetiségére, a probléma megértésére, a gondolatok bemutatására és az esszé felépítésére link . (ref.: Habók Lilla)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról