Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Kistelepülések információs infrastruktúra-fejlesztése Zalában

A Zalában és a szomszédos megyékben is egyedülálló kezdeményezés koordinátora a nagykanizsai Halis István Városi Könyvtár, amelynek igazgatója szerint az együttműködés új formája az eddigieknél magasabb színvonalú szolgáltatások nyújtását teszi lehetővé. Így megmenekülhetnek az esetenként bezárásra ítélt, gazdaságtalanul üzemeltethető apró falusi bibliotékák is. Czupi Gyula, a Halis István Városi Könyvtár igazgatója elmondta: a nagykanizsai többcélú kistérségi társulás azon kevesek egyike, amelyeknek felvett alapfeladatai között szerepel a könyvtárellátás. A Belügyminisztériumhoz benyújtott, a könyvtárellátó rendszer továbbfejlesztésére vonatkozó pályázatuk sikerrel járt, így a következő hónapokban megkezdődhet a társulás negyvennyolc települését ellátó szisztéma felépítése. Az eddigi ellátórendszer nem szűnik meg, épp ellenkezőleg, a kapcsolat ilyen tekintetben is intenzívebbé válik. A nagykanizsai könyvtárból ezután is autós kiszállítással fogják könyvekkel ellátni a kis könyvtárakat, azzal a különbséggel, hogy adott esetben a kanizsai könyvtár munkatársa végzi a kölcsönzést is, egyfajta mozgókönyvtári szolgáltatást valósítva meg. Alapos logisztikai felkészültséget követel meg ez a rendszer a Halis könyvtár munkatársaitól, ezért erre a feladatra létrehoznak egy külön csoportot. - F: febr. 10.

Régebbi hírforrás(ok): link
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.


interaktiv oktatástechnika portál logo

Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról