Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Költséghatékony könyvtári marketingkutatás -- sms-ben és emailben

A Halis István Városi Könyvtár jól él a technikai vívmányok által kínált lehetőségekkel: SMS-ben, sőt, egyre gyakrabban elektronikus levélben küldik a felszólításokat. A kölcsönzött könyvek visszaszolgáltatásával késlekedő olvasóknak postázott felszólítások immár 70-80 százaléka megy ki SMS-ben.
-- Hosszú ideig csak akkor kerestük olvasóinkat, ha valamilyen szabályt megszegtek - magyarázta Czupi Gyula igazgató. - Azt már korábban sem akartuk, hogy e felszólító levél túl dörgedelmesnek hasson, ezért szerepeltettük benne aktuális ajánlatainkat is. Újabban olvasási szokásaik felől is érdeklődünk. Egy idő óta olvasóinknak, amennyiben megadják mobiltelefonszámukat, a maroktelefonjukra küldjük a felszólítót. Ennek révén megspórolhatják a postaköltséget.
Az igazgató jelezte: ahol lehet, már e-mailt küldenek SMS-helyett, melyet a lejárat napján postáznak. Így, ha a postafiók tulajdonosa rendszeresen figyelemmel kíséri beérkező leveleit, s még aznap visszaviszi a könyvet, a postaköltségen túl akár a büntetéstől is megmenekülhet...

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.


interaktiv oktatástechnika portál logo

Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Több mint 23.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról