Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Könyvégetés Hunniában -- 2009-ben még tiltakoztunk

Hölgyeim, uraim, kedves barátaim, Magyarország végérvényesen az európai kultúrállamok sorába lépett: most már nálunk is van nyilvános könyvégetés. Mégpedig ma este nyolctól tartják, 'az ország minden pontján', ahogy a felhívás fogalmaz. Igen, jól tetszettek olvasni, nem csalás, nem ámítás: azok, akik erre hajlamot éreznek magukban, ma este hamisítatlan, őseredeti, náci könyvégetésen vehetnek részt. A magyar szélsőjobboldal eltüzeli a könyvtárakat.
- Hungarista könyvégetés -- Magyarország, 2011. A szervezők becslése szerint legalább harminc magyarországi településen tartanak könyvégetéseket. Az akciót egy hungarista szervezet kezdeményezte. (NOL1)
- Könyvmegsemmisítő szabadcsapatokról vizionálnak a Demokratában (2009). Monok István: az Országos Széchényi Könyvtár főigazgatója: -- Kollégáim fölháborodtak, annál is inkább, mert a szakmai etika és a nemzetközi szabályok egyaránt kizárják a különbségtevést könyvek, dokumentumok között. Valamennyihez szabad hozzáférést kell adnunk ízlésünktől, politikai meggyőződésünktől függetlenül ... (NOL2)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról