Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  
 

Bejelentkezés

E-mail:
Jelszó:
Elfelejtette a jelszavát?
Regisztrálás >>>
Bejelentkezés után van lehetőség a regisztráció törlésére.


Könyvolvasó fiatalok -- 58%-uk olvas könyvet monitorról

Főként internetezéssel tölti az idejét a 18 és 25 év közötti korosztály 36 százaléka. Kedvelik a modern táncot és a filmeket, s leginkább szórakoztató irodalmat olvasnak - derült ki többek között Ságvári Bence szociológus tanulmánysorozatának hatodik részéből.
Azok, akik olvasnak, hetente több mint 5 órát töltenek könyvolvasással. A felmérés szerint iskolai végzettség szempontjából nincs nagy különbség, ellenben a fővárosban lakók heti 6, a vidéken élők heti 5 órát töltenek könyvolvasással. A legnépszerűbb a szórakoztató irodalom, krimik és a könnyedebb regények, ezeket a fiatalok 35 százaléka gyakran olvassa, további 38 százalék pedig időnként belemerül ilyen kötetek tanulmányozásába.
A könyvek esetében még mindig a hagyományos beszerzési csatornák a jellemzőek, vagyis megveszik, vagy kölcsönkapják a fiatalok, s 19 százalék leggyakrabban könyvtárból kölcsönzi a kiadványokat. A felmérésen résztvevők 58 százaléka a számítógép monitorán, könyvekből származó szöveget is szokott olvasni.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról