Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Könyvtárépítés - a bűnözés visszaszorítására is

Okos város nem létezhet az okos városokban eligazodni tudó lakosság nélkül. A könyvtárak többek között ezen a ponton tudják hatékonyan támogatni az okos kezdeményezéseket. Az előadó példaként említette a városokban szabadon elérhető könyvtári pontokat, a könyvtári katalógusokból kinyerhető adatokat, a könyvtárak épületének ilyen irányú lehetőségeit. Bemutatta a Dán Műszaki Könyvtárat, amely egyfajta kísérleti laboratóriumként működve, látogatóinak bevonásával vizsgálja többek között az egyén számára legtökéletesebb tanulási környezetet, valamint a tudásmegosztásra leginkább alkalmas tértípusokat. (Dán Műszaki Egyetem könyvtárának okos könyvtár projektje: link )
Az előadás zárásaként a Dél-Amerikában található Medellín városban, a bűnözés visszaszorítása érdekében létrehozott könyvtárparkokról esett szó. A projekt során 10 minőségi térrel ellátott könyvtárat építettek a város nyomornegyedeiben a helyiek bevonásával, ötleteik felhasználásával. (Medellín város könyvtárparkjai:
link link ) - elhangzott Rab Judit (Lechner Tudásközpont) Okos városok - aktuális helyzetkép c. előadásában; 2019. november 5.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról