Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Könyvtári önkéntesek -- veszélyeztetik a könyvtáros státuszokat? (olvasóink szavazatára)

A könyvtárosok sokat tanulhatnak az önkéntesektől -- volt a Dave Steward megállapítása.
A brit Wight sziget könyvtárainak felét önkéntesek irányítják. Az önkéntesek segítségének igénybe vételére a megszorítások miatt kényszerültek. Prioritás maradt azonban a gyerekek és az idősek ellátása. A sziget önkormányzata 350,000 fontot takarított meg azzal, hogy a könyvtárosokat részben önkéntesekre cserélte. Ez az eljárás a szigetország más vidékein is 8-28%-os megtakarítást jelentett. 201 könyvtár zárt be 2011-12-ben, az azt megelőző évben azonban csak 33. Így az Egyesült Királyságban most 4,265 könyvtár van, szemben az két évvel ezelőtti 4,612-vel. 348 pedig veszélyeztetett (ebből 301 épület, 47 mobil). Az elmúlt hónapban a Könyvtárvezetők Közössége a közkönyvtárak víziójaként négy általános kínálati elemet határozott meg: egészség, olvasás, információ és digitális szolgáltatások. Ezeket várhatják el a használók a közkönyvtáraktól. Elnökük kifejtette: napjaink kihívásai innovatív megoldásokat kívánnak. (ref.: MG)

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról