Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Könyvtári tér -- könyvtáros nélkül is működhet

Most, hogy az új helyünkön egymástól jobban elkülönülő részekből áll a könyvtárunk, egy -- egyébként előre látható -- problémával is szembesülnünk kellett: nem minden esetben tudunk azonnal segíteni olvasóinknak. Merthogy a nap bizonyos szakaszaiban -- és szombatonként egész nap -- előfordul, hogy minden egységünkben csak egy könyvtáros található, vagy még annyi sem. Ez viszont kevésnek bizonyulhat, ha több olvasó is érkezik egyszerre (ami pedig a legfőbb célunk). A probléma elsősorban az olvasótermi és szakirodalmi részt, illetve olykor a zenei könyvtárat is egyszerre felügyelő könyvtáros számára jelent valódi gondot, hiszen ide érkezhetnek a többoldalas irodalomjegyzéket lobogtató, vagy szakdolgozatukhoz anyagot gyűjtő olvasók például. Márpedig egy-egy ilyen kereséssel a könyvtáros hosszabb félórákra is kivonható a forgalomból, ami azt jelenti, hogy addig a többi könyvtárhasználónak maximum annyi támogatást tud nyújtani, hogy megmutatja, kb. melyik polcon találhatóak a keresett könyvek. - F: jan. 4.

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról