Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Könyvtáriblog-gyűjtemény az interneten

Örvendetes módon Magyarországon is egyre növekszik a könyvtári tematikájú blogok száma. A műfaj 2003. novemberi megjelenése óta ma már a százat is meghaladja a különféle intézmények és könyvtárosok által indított webnaplók száma, s a rohamosan bővülő biblioblogoszférában egyre nehezebb eligazodni. A 2009-ben, egy szakdolgozat eredményeként létrejött blogjegyzék ezen igyekszik változtatni, a könyvtári blogok és liblogok (előbbi az intézményekhez, utóbbi az informatikai-könyvtári szakemberekhez kapcsolódik) folyamatos figyelésével és gyűjtésével, amelyek segítségével megismerhetjük a könyvtárügy és informatika újdonságait, továbbá a szakemberek munkáját és mindennapjait is. A link címen elérhető jegyzékben hat csoportba sorolva találhatók a webnaplók -- közkönyvtárak, iskolai könyvtárak, könyvtáros egyesületek blogjai, liblogok, stb. --, a kategóriák mellett meg­te­kint­he­tő az egyes blogtípusok darabszáma, illetve a teljes biblioblogoszférához viszonyított részaránya is. Magyarország kiemelkedően sok iskolai könyvtári blogot mondhat magáénak (az összes 111 közül jelenleg 38 darab), a második helyen a liblogok állnak (25 darab), a dobogó harmadik fokán pedig a közkönyvtárak blogjai szerepelnek (18 darab).

legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

Az alábbi mezőbe beírva az email címét, feliratkozhat a KIT hírlevelére.

* név:
* e-mail cím:
intézmény, cég:

adatkezelési szabályzat elolvasása


Az itt megadott adatokat csak a hírlevél kiküldésére használjuk fel.Hírlevélről

A hírlevél hetente, térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 25.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat a csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x %-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról