Keresés a KIT archivumában:  
Könyvtár Információ Társadalom
Heti hírlevél információs és könyvtári szakemberek számára - Szemlék, hírek, kommentárok    angol zászló english flag  

Korábban könyvtárban dolgoztak -- Tapasztalatok volt könyvtárosoktól 3.

A nem reprezentatív felmérés két utolsó kérdésére kapott válaszok: 6. Támogatná-e a könyvtár és nem könyvtári, könyvtáron kívüli munkakörök közötti mobilitást? Miért? -- A támogatásban minden válaszadó egyetértett, leginkább a kedvező szinergiák és a kitáguló perspektíva miatt: 'Mindenképpen. Könyvtárból kifelé szerintem könnyebb, mert előnyt jelentenek a dokumentációs, könyvtári ismeretek bármilyen munkakörben. Könyvtárba bekerülve viszont szigorú keretek közé kerül az egyén, szerintem ez a rigorózus szemlélet pl. a katalogizálás szabályaiból ered, de amit az egyén nem könyvtári képzettsége (pl. biológus, történész stb.) kellemesen kompenzálhat.' 'A könyvtárosi szakma is profitálna az alaposabb külső ismeretekből, míg természetesen az egyéb szakmák számára is hasznos a jó tájékozódó, ismeretszerzési képesség.' 'Ma már elhiszem, hogy nem szabad egy életet egy munkahelyen ledolgozni, és ha másra nem, de szakmán belüli belső mobilitásra feltétlenül szükség van. Meg vagyok róla győződve, hogy a dolgok különböző aspektusának megismerése mindenkinek előnyős.' 'Természetesen, ki-be kellene járkálnia a szakmából az embereknek, hogy felfrissítsék a könyvtárosság levegőjét.'
7. Egyéb észrevétel, megjegyzés a témával kapcsolatban. 'Attól tartok, hogy a gazdasági 'klíma' is rá fogja szorítani a kollégákat a rugalmasságra.' 'Nagy előny lenne a közalkalmazotti törvény felrobbantása: védettség helyett megedződhetnének a könyvtárosi kompetenciák, minek következtében megnövekedne a könyvtári szakma presztízse.' (összeáll.: MG)

Hírforrás: A válaszokat adták: Babosné M. Rita és további szakemberek
2009. március 04.  •  Továbbküldöm a hírt
Link e hírhez:
http://www.kithirlevel.hu/index.php?kh=korabban_konyvtarban_dolgoztak_tapasztalatok_volt_konyvtarosoktol_3
Régebbi hírforrás(ok): A válaszokat adták: Babosné M. Rita és további szakemberek
legyenek kit hírei saját honlapján

Feliratkozás

A heti ingyenes KIT Hírlevelet megrendelheted a kit@gmconsulting.hu-ra írt "Megrendelés" tárgyú levéllel, név és intézmény megadásával, mellyel jelzed az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltak elfogadását.

A hírlevél lemondása: ugyanígy, de „Lemondás” tárgymegjelöléssel.
Hírlevélről

A hírlevél hetente (júliusban, augusztusban kéthetente), térítésmentesen, csak elektronikus formában jelenik meg. A KIT nyomtatott példányai megtalálhatók a Könyvtörténeti és Könyvtártudományi Szakkönyvtárban is (Könyvtári Intézet, Budapest).

A KIT-archívum tartalma:
Közel 28.000 hír, 2002-től
A KIT-et az EPA (Elektronikus Periodika Adatbázis) is archiválja.

A megrendelők száma kb.:
700 fő

Olvasói létszám:
kb. 1000 fő

Adatvédelem
A KIT szerkesztői a birtokukba kerülő használói adatokat bizalmasan kezelik, azt csak az eredetileg megjelölt célra használják, harmadik fél részére nem adják át. A használati adatokat csak az egyedi adatközlőket (ha tudomásukra jut) nem visszafejthető módon, összegezve teszik közzé. Pl.: összes olvasói létszám, vagy felmérés eredményeképpen: a KIT-olvasók x%-a vezető beosztású. A használói felmérésekben a válaszadás anonim.
A szerkesztők a KIT-tel kapcsolatos visszajelzéseket egymás között megbeszélik, és visszajeleznek a levélírónak.
Adatkezelési tájékoztató

A KIT tulajdonosa:

GM Info Consulting Kft.
www.gmconsulting.hu


impresszum | szerkesztők | észrevétel e portálról